Lopásgátló füstgépeket telepít a bolti lopásokkal sújtott üzleteibe a brit Tesco

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 21. 09:48

Füstgépeket helyezett üzembe a brit Tesco egyes üzleteiben, hogy ezekkel akadályozza meg a nyitvatartási időn kívüli lopásokat.

A kereskedő 4 láb magas biztonsági berendezéseket használ egyes olyan üzleteiben, amelyek esetében állítása szerint nagy a betörésveszély számolt be a The Sun.

A készülékek, amelyeket több londoni boltban zárás után helyeznek el az eladótérben, sűrű köddel árasztják el az üzlethelyiséget, ha mozgásérzékelői működésbe lépnek.

A készülékeket CCTV-kamerákkal is felszerelték, amelyek előlapjukon elhelyezett felirattal figyelmeztetik az érintetteket a megfigyelés, valamint a biztonsági intézkedés tényére.

A kereskedő eddig csak a londoni veszélyeztetett üzleteibe telepített füstgépeket, ám várhatóan más Tesco áruházakban is bevezetik majd azok alkalmazását.

Ez a szupermarket legújabb intézkedése, amellyel a közelmúltban megszaporodott bolti lopásokat igyekszik visszaszorítani, melyek száma 2003 óta tavaly érte el a legmagasabb szintet: Angliában és Walesben több mint 430 000 bűncselekményt regisztráltak.

Retail Gazette

Kapcsolódó cikkeink