Listeriával fertőzött sonka a Reálban – Reagál a Pick

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 14. 00:02

Egészségre ártalmas lehet a Reál által, márkatermékként forgalmazott, a PICK Szeged Zrt. által gyártott szeletelt sonka Listeria Monocytogenes fertőzöttség miatt – áll a Reál Hungária Élelmiszer Kft. közleményében.

A PICK SZEGED Zrt. tájékoztatja Kedves Vásárlóit és Fogyasztóit, hogy kizárólag a Reál áruházláncban forgalmazott, április 20-i fogyaszthatósági idővel rendelkező Reál Párizsi szeletelt 150 g”-os  és az április 21-i fogyaszthatósági idővel rendelkező „Reál Sonka szeletelt 100 g”-os termékeket a mai napon visszahívta a fogyasztói értékesítésből. Az áruházlánc és a vállalat közös belső ellenőrzése során kiderült, hogy egy adott napon legyártott két terméktípus Listeria Monocytogenes fertőzöttsége az előírt határértéket meghaladta.
A társaság azonnal értesítette az illetékes hatóságokat, és az alig 200 kilogrammnyi termék nagy részét még értékesítés előtt visszahívta a kereskedelmi egységekből. Az értékesítésbe bevont boltok részletes tájékoztatást kaptak a helyzetről, ők tájékoztatják vásárlóikat a hibáról, és a visszahívás tényéről.
A társaság és az áruházlánc kéri, hogy aki vásárolt a fenti termékekből, abból ne fogyasszon, a vásárlás helyén visszafizetik a termék árát. Ha valaki mégis evett volna a termékből és ezt követően rosszul érezné magát, – émelygést érez, hányingere van – forduljon orvosához és tájékoztassa arról, hogy a kérdéses termék is lehet oka a rosszullétének.
A társaság az észlelt hibát a hatóságok bevonásával kiküszöbölte, és a termelést azóta – szigorú minőségbiztosítási ellenőrzések mellett – újraindították. A társaság fontosnak tartja kiemelni: ilyen eset még soha nem fordult elő a társaság története során. Az egy gépsort érintő esemény más termékek gyártását nem érintette, és egyéb termékeik fogyaszthatóságát nem befolyásolja, azok minden szempontból megfelelnek az élelmiszerbiztonsági előírásoknak és biztonsággal fogyaszthatók – tartalmazza a Pick közleménye.Kapcsolódó cikkeink