Lesz magyar résztvevő a Bocuse d’Or Europe-on

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 03. 00:01

Bár a szkeptikusok nem hittek a sikerben, mégis lesz magyar versenyző a legjelentősebb nemzetközi csúcsgasztronómiai eseményen, a 2010-es Bocuse d’Or Europe-on.

Az előzetes érdeklődések nagy száma miatt a szervezők már korábban bejelentették, hogy a 2010. június 7-8-án, Genfben megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyre csak korlátozott számban fogadnak versenyzőket. A jelentkezések beérkezése után, a legmagasabb szinten született döntés arról, hogy a 35 pályázó ország közül mely 20 mérheti össze tudását a svájci városban.
Amint arról Philippe Rochat, a 2010-es európai verseny elnöke írásban tájékoztatta Kreil Vilmost, a hazai minősítő versenyeket szervező Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökét, a magyar pályázatot elfogadták, így 2008 után ismét lesz versenyzőnk a legjelentősebb nemzetközi csúcsgasztronómiai vetélkedésen.
A Bocuse d’Or Selection Hungary elődöntőit november 6-án (Kecskemét), 10-én (Győr) és 14-én (Budapest) rendezik, a döntőt 2010. február 21-22-én tartják Budapesten. A verseny győztese képviseli a magyar szakácstársadalmat a júniusi genfi versenyen.Kapcsolódó cikkeink