Leselejtezett zöldség-gyümölcsből készít dzsúszt a finn K Group
Az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése céljából a finnországi K Group a Thrstyvel társulva ehető, ámde leselejtezett zöldségből, gyümölcsből és bogyós gyümölcsökből készít gyümölcsleveket.
A legtöbb zöldség-gyümölcs a szállítás során keletkezett sérülések vagy az általános kinézetük miatt kerül a szemétbe. A vállalat központi raktárában ezeket gondos vizsgálat után zöldség-gyümölcslé alapanyagként használják majd, amely a K Group üzleteiben kerül értékesítésre a Hyvis márka alatt októbertől. A termék visszaváltható műanyag palackba kerül, amelyen az összetételt is feltünteti a cég.
A K Group élelmiszerboltjaiban egyébként már kínálnak számos, leselejtezett élelmiszerből készült terméket, így jégkrémet és paradicsompürét is.
Kapcsolódó cikkeink
Új technológia a Merkurtól az élelmiszerhulladék kezelésére
Az osztrák Merkur új, élelmiszerhulladék-ellenes technológiát tesztel egy sor üzletében.…
Tovább olvasom >Szomorú üzenet az utcai szemetesen – A nap képe
Hatásos, tán, mert duplán elszomorító az szemetesedényre ragasztott üzenet: Engem…
Tovább olvasom >Díjat kapott az EB-től a Contronics az élelmiszerhulladék csökkentéséért
Az Európai Bizottság komoly elismerésben részesített a Contronics Dry Misting…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén 11 milliárd forintra nőtt az agrárbiztosítási díjtámogatások keretösszege
Tavaly ötmilliárd forintról hétmilliárdra, idén pedig további négy milliárddal nőtt…
Tovább olvasom >Várakozáson felül javult a németországi fogyasztói hangulat
Várakozáson felüli mértékben javult a GfK gazdaságkutató intézet márciusra vonatkozó…
Tovább olvasom >Jelentés a Board roomból (1. rész) – Interjú Rózsai Rezsővel, a KPMG Magyarország vezérigazgatójával
Új cikksorozatunkban Szalóky Tóth Judit a Boyden Executive Search partnere…
Tovább olvasom >