Leselejtezett zöldség-gyümölcsből készít dzsúszt a finn K Group

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 11. 01. 21:31

Az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése céljából a finnországi K Group a Thrstyvel társulva ehető, ámde leselejtezett zöldségből, gyümölcsből és bogyós gyümölcsökből készít gyümölcsleveket.

A legtöbb zöldség-gyümölcs a szállítás során keletkezett sérülések vagy az általános kinézetük miatt kerül a szemétbe. A vállalat központi raktárában ezeket gondos vizsgálat után zöldség-gyümölcslé alapanyagként használják majd, amely a K Group üzleteiben kerül értékesítésre a Hyvis márka alatt októbertől. A termék visszaváltható műanyag palackba kerül, amelyen az összetételt is feltünteti a cég.

A K Group élelmiszerboltjaiban egyébként már kínálnak számos, leselejtezett élelmiszerből készült terméket, így jégkrémet és paradicsompürét is.

Kapcsolódó cikkeink