Leselejtezett zöldség-gyümölcsből készít dzsúszt a finn K Group
Az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése céljából a finnországi K Group a Thrstyvel társulva ehető, ámde leselejtezett zöldségből, gyümölcsből és bogyós gyümölcsökből készít gyümölcsleveket.
A legtöbb zöldség-gyümölcs a szállítás során keletkezett sérülések vagy az általános kinézetük miatt kerül a szemétbe. A vállalat központi raktárában ezeket gondos vizsgálat után zöldség-gyümölcslé alapanyagként használják majd, amely a K Group üzleteiben kerül értékesítésre a Hyvis márka alatt októbertől. A termék visszaváltható műanyag palackba kerül, amelyen az összetételt is feltünteti a cég.
A K Group élelmiszerboltjaiban egyébként már kínálnak számos, leselejtezett élelmiszerből készült terméket, így jégkrémet és paradicsompürét is.
Kapcsolódó cikkeink
Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja: Rubint Réka: „Engem egyetlen dolog fáraszt: a pihenés…”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Óriási siker a „Food Summit” a 82. OMÉK-on
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >TOP 50 marketing- és TOP 50 PR-vezető: új csillagok és visszatérő húzónevek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >