Lépések „műhús” ügyben
A sejttenyésztett élelmiszerekkel foglalkozó holland szervezet, a CANS bejelentette, hogy holland cégek mostantól benyújthatják kérelmeiket a tenyésztett hús és hal kóstolására, mielőtt az Európai Bizottság ezt uniós szinten jóváhagyja. Az első kérelmeket várhatóan 2024 elején bírálják el, és a pozitív értékelést követően hamarosan megkezdődnek a kóstolások, amelyek fontos lépést jelentenek az úgynevezett új élelmiszer-kategória értékelésében és a tenyésztett hús bevezetésében a hagyományos húsipar fenntartható kiegészítéseként. A CANS emellett több programot is elindított a „Nemzeti Növekedési Alap” támogatásával – beleértve egy új oktatási programot a hallgatók számára –, és tervezi új tudósok alkalmazását különböző egyetemeken.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Az InFamily Foods vállalat már a tavalyi év őszén benyújtotta az első sejtalapú húsból készült termékét az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóságnál, a RespectFarms pedig kezdeményezte egy páneurópai kivitelezhetősági tanulmány elkészítését, hogy feltérképezze, a hagyományos mezőgazdaság mennyiben profitálhat a tenyésztett hús fejlesztéséből. //
Kapcsolódó cikkeink
Leépít az Upside Foods
A sejttenyésztett húst előállító vállalat a „bizonytalan makrokörnyezetre” hivatkozva tervez…
Tovább olvasom >Növekedni látja a vegán termékek iránti keresletet a holland Albert Heijn
A holland Albert Heijn bejelentése szerint az üzleteiben 2023-ban értékesített…
Tovább olvasom >Fenntartható fehérjékre szakosodott központot nyitott a Bezos Earth Fund Észak-Karolinában
A Bezos Earth Fund bízik abban, hogy a North Carolina…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >