Lépések „műhús” ügyben
A sejttenyésztett élelmiszerekkel foglalkozó holland szervezet, a CANS bejelentette, hogy holland cégek mostantól benyújthatják kérelmeiket a tenyésztett hús és hal kóstolására, mielőtt az Európai Bizottság ezt uniós szinten jóváhagyja. Az első kérelmeket várhatóan 2024 elején bírálják el, és a pozitív értékelést követően hamarosan megkezdődnek a kóstolások, amelyek fontos lépést jelentenek az úgynevezett új élelmiszer-kategória értékelésében és a tenyésztett hús bevezetésében a hagyományos húsipar fenntartható kiegészítéseként. A CANS emellett több programot is elindított a „Nemzeti Növekedési Alap” támogatásával – beleértve egy új oktatási programot a hallgatók számára –, és tervezi új tudósok alkalmazását különböző egyetemeken.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Az InFamily Foods vállalat már a tavalyi év őszén benyújtotta az első sejtalapú húsból készült termékét az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóságnál, a RespectFarms pedig kezdeményezte egy páneurópai kivitelezhetősági tanulmány elkészítését, hogy feltérképezze, a hagyományos mezőgazdaság mennyiben profitálhat a tenyésztett hús fejlesztéséből. //
Kapcsolódó cikkeink
100 éves márkákat ad el az Unilever
Az Unilever bejelentette, hogy kötelező érvényű ajánlatot kapott a Zwanenberg…
Tovább olvasom >Új saját márkát indított a Jumbo Hollandiában és Belgiumban
Jumbo’s néven új saját márkás termékcsaládot vezetett be a Jumbo…
Tovább olvasom >ENVIRONTEC fenntarthatóság és innováció
Sikeresen zárult az ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA szakkiállítás, amely három…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >