Leisztinger mégsem adja el szállodaláncát

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 13. 11:55

Nem kerül új tulajdonoshoz, így Leisztinger Tamás irányítása alatt marad a Hunguest Hotels szállodacsoport, értesült a Népszabadság.

A szállodalánc eladása tavaly év végén került szóba, az akkori tervek szerint az SCD ingatlanbefektető-csoport részvénycserével szerezte volna meg a Hunguest Hotels 33 százalékát és opciós jogot a többségi részesedés megvásárlására. Cserébe Leisztinger 25 százalékos részesedést szerzett volna az SCD-csoport az üzlet lebonyolítására létrehozott cégében, a Magyar Turisztikai Holdingban.

Az üzletben az hozott fordulatot, hogy az SCD 2011 augusztusában a hitelszűkére és a kedvezőtlen frankárfolyamra hivatkozva túladott balatoni ingatlanportfólióján, és a Hunguest Hotelsra érvényes opciós jogot is eladta az akkor frissiben alapított Turisztika Hungária Kft.-nek.

Az opciós joggal szeptemberig lehetett volna élni, ezt a Turisztika Hungária nem tette meg, így az most visszaszállt a Hunguest Hotelsra, melynek tulajdonosa, Leisztinger Tamás a Népszabadság értesülései szerint már nem tervezi eladni azt. A lap az üzletember környezetéből úgy értesült, hogy a csomag “nincs a piacon” – írja a Népszabadság nyomán az Index.

Kapcsolódó cikkeink