Lehet elég korán elkezdeni!
Sok gazdagvilágbeli pozitív példa után végre egy olyan remek hazai kezdeményezés sikeréről is hírt adhatunk, amely a gyerekeknek a természetes alapanyagokhoz, azok megtermeléséhez és feldolgozásához való viszonyát fejleszti.
Stiller Tamás kreatív séf, a Duna TV Család-Barát magazinjának „házi” séfje 2011-ben indította és évekig saját maga finanszírozta Ovikert elnevezésű programját. A projekt a legfiatalabbaknak mutatja meg a zöldségek és gyümölcsök előállításának folyamatát az ültetéstől a betakarításig, sokszor a feldolgozásig – korukhoz mérten bevonva őket a munkába és megtanítva őket a helyes táplálkozás előnyeire. Az elmúlt években a Heves Megyei Térség több mint 25 intézményének 2000 óvodás kiskertésze vett részt a programban. Katus Attila életmódszakértőként a gyerekkori elhízás elleni küzdelemben vállalt feladatokat.
Stiller Tamásnak sokéves munka után 2015-ben sikerült együttműködést kötnie a Heves Megyei Közgyűléssel, majd később alapítványi támogatást szereznie és néhány ismert személyiséget ügyének megnyernie. A szakember a Magyar Vendéglátók Ipartestületének támogatását kérte törekvésében, hogy a kertészkedés bekerüljön a szakképzésbe akár külön-, akár gyakorlati óraként, és hogy a jövő szakácsai a kertészkedéssel is megismerkedhessenek. //
Kapcsolódó cikkeink
Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >A szervizdíjakat emelik a hazai éttermekben
Az elmúlt időszakban egyre több étterem dönt úgy, hogy nem…
Tovább olvasom >A sárkány éve – gasztronómiai várakozások 2024-ben
Hatalmas energiák ébredését jelzi a kínai asztrológia a sárkány évében, amelyre…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >