Lehet elég korán elkezdeni!
Sok gazdagvilágbeli pozitív példa után végre egy olyan remek hazai kezdeményezés sikeréről is hírt adhatunk, amely a gyerekeknek a természetes alapanyagokhoz, azok megtermeléséhez és feldolgozásához való viszonyát fejleszti.
Stiller Tamás kreatív séf, a Duna TV Család-Barát magazinjának „házi” séfje 2011-ben indította és évekig saját maga finanszírozta Ovikert elnevezésű programját. A projekt a legfiatalabbaknak mutatja meg a zöldségek és gyümölcsök előállításának folyamatát az ültetéstől a betakarításig, sokszor a feldolgozásig – korukhoz mérten bevonva őket a munkába és megtanítva őket a helyes táplálkozás előnyeire. Az elmúlt években a Heves Megyei Térség több mint 25 intézményének 2000 óvodás kiskertésze vett részt a programban. Katus Attila életmódszakértőként a gyerekkori elhízás elleni küzdelemben vállalt feladatokat.
Stiller Tamásnak sokéves munka után 2015-ben sikerült együttműködést kötnie a Heves Megyei Közgyűléssel, majd később alapítványi támogatást szereznie és néhány ismert személyiséget ügyének megnyernie. A szakember a Magyar Vendéglátók Ipartestületének támogatását kérte törekvésében, hogy a kertészkedés bekerüljön a szakképzésbe akár külön-, akár gyakorlati óraként, és hogy a jövő szakácsai a kertészkedéssel is megismerkedhessenek. //
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >MVI Közgyűlés 2024
Május 15-én került megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének 2024. évi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >