Lehet elég korán elkezdeni!
Sok gazdagvilágbeli pozitív példa után végre egy olyan remek hazai kezdeményezés sikeréről is hírt adhatunk, amely a gyerekeknek a természetes alapanyagokhoz, azok megtermeléséhez és feldolgozásához való viszonyát fejleszti.
Stiller Tamás kreatív séf, a Duna TV Család-Barát magazinjának „házi” séfje 2011-ben indította és évekig saját maga finanszírozta Ovikert elnevezésű programját. A projekt a legfiatalabbaknak mutatja meg a zöldségek és gyümölcsök előállításának folyamatát az ültetéstől a betakarításig, sokszor a feldolgozásig – korukhoz mérten bevonva őket a munkába és megtanítva őket a helyes táplálkozás előnyeire. Az elmúlt években a Heves Megyei Térség több mint 25 intézményének 2000 óvodás kiskertésze vett részt a programban. Katus Attila életmódszakértőként a gyerekkori elhízás elleni küzdelemben vállalt feladatokat.
Stiller Tamásnak sokéves munka után 2015-ben sikerült együttműködést kötnie a Heves Megyei Közgyűléssel, majd később alapítványi támogatást szereznie és néhány ismert személyiséget ügyének megnyernie. A szakember a Magyar Vendéglátók Ipartestületének támogatását kérte törekvésében, hogy a kertészkedés bekerüljön a szakképzésbe akár külön-, akár gyakorlati óraként, és hogy a jövő szakácsai a kertészkedéssel is megismerkedhessenek. //
Kapcsolódó cikkeink
Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >