Legyen malaca! A kiváló minőségű sertéshús fogyasztását ösztönzi az Agrármarketing Centrum
Két kiskereskedelmi áruházlánc, valamint két vidéki húsbolt hálózat üzleteiben kóstolhatnak kiváló minőségű sertéshúsokat a vásárlók 2017. április 11-29. között. A Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum szervezésében megvalósuló kampány elsődleges célja, hogy elősegítse a jó minőségű termékek választását, valamint felhívja a figyelmet a sertéshús szerepére a táplálkozásban.
A húsvéti ünnepkör elmaradhatatlan, tradicionális étele a füstölt sonka, amelyből az éves mennyiség mintegy 30%-át ebben az időszakban fogyasztják. Nem véletlen, hogy erre az időszakra időzítette sertéshús fogyasztást ösztönöző kampányát az Agrármarketing Centrum, amely a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával és a Vágóállat és Hús Terméktanács szakmai együttműködésével valósul meg.
A kampány ideje alatt négy áruházlánc – az Auchan, a Spar, a Babati és Társa Kft., valamint a Hajdúhús – összesen 64 budapesti és vidéki üzletében kóstolhatnak minőségi sertéshús termékeket a vásárlók. A sertéshús kampány 2017. április 11-29. között, hetente 3, összesen 9 napon át zajlik majd. A promóciós időszakban a vásárlók nem csak megízlelhetik a húskészítményeket, de tájékozódhatnak a sertéshús egészségre gyakorolt hatásairól is.
Az akció elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a jó minőségű termékek fogyasztására, ugyanakkor fontos szempont a sertéságazat munkahelymegtartó erejének elősegítése. A kormány 2012-ben elfogadott sertésstratégiájának eredményeként a korábbi évek súlyos válságát követően növekedési pályára állt az ágazat. A szaktárca és az Agrármarketing Centrum az ilyen akcióktól azt várja, hogy a vásárlók tudatosan keresik majd a magas hozzáadott értékű, ellenőrzött és jó minőségű termékeket, amellyel a jelenleg mintegy 2,9 milliós sertésállomány növekedését és az ágazatban dolgozók helyzetét is elősegíthetik.
A sertéshús kifejezetten egészséges táplálék, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nagyon értékes fehérjeforrás, és ásványianyag-tartalma – pl. cink, szelén – is kiemelkedő. Jó tudni, hogy B1 vitamintartalma ötször magasabb, mint más húsféléké, ezen kívül kiváló B2, B6 és B12 vitaminforrás. A legtöbb vörös húsféléhez hasonlóan gondoskodik a szervezet vaskészletének utánpótlásáról is. A táplálkozási szakemberek szerint naponta 2-3 egység húst és húskészítményt érdemes fogyasztani. Ezen belül vörös húsokból – pl. marha-, sertés- és birkahúsból – összesen 8 dkg az ajánlott mennyiség. Egy egységnek felel meg 5-10 dkg hús (csont nélkül), vagy 3-5 dkg felvágott.
(FM Sajtóiroda)
Kapcsolódó cikkeink
Zárás után extra vásárlási lehetőséggel várja törzsvásárlóit az Auchan
December 14-én záróra után különleges vásárlási lehetőséget biztosít Bizalomkártyás törzsvásárlóinak…
Tovább olvasom >Az Auchan is beszállt a dubaji csokoládéversenybe
A karácsonyi szezon közeledtével már nemcsak a Lidl polcain támad…
Tovább olvasom >„Csak úgy!” – Egy különleges kampány a Moments ostyával
A Moments ostya idei őszi kampánya nem csupán egy új…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >