Legyen malaca! A kiváló minőségű sertéshús fogyasztását ösztönzi az Agrármarketing Centrum
Két kiskereskedelmi áruházlánc, valamint két vidéki húsbolt hálózat üzleteiben kóstolhatnak kiváló minőségű sertéshúsokat a vásárlók 2017. április 11-29. között. A Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum szervezésében megvalósuló kampány elsődleges célja, hogy elősegítse a jó minőségű termékek választását, valamint felhívja a figyelmet a sertéshús szerepére a táplálkozásban.
A húsvéti ünnepkör elmaradhatatlan, tradicionális étele a füstölt sonka, amelyből az éves mennyiség mintegy 30%-át ebben az időszakban fogyasztják. Nem véletlen, hogy erre az időszakra időzítette sertéshús fogyasztást ösztönöző kampányát az Agrármarketing Centrum, amely a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával és a Vágóállat és Hús Terméktanács szakmai együttműködésével valósul meg.
A kampány ideje alatt négy áruházlánc – az Auchan, a Spar, a Babati és Társa Kft., valamint a Hajdúhús – összesen 64 budapesti és vidéki üzletében kóstolhatnak minőségi sertéshús termékeket a vásárlók. A sertéshús kampány 2017. április 11-29. között, hetente 3, összesen 9 napon át zajlik majd. A promóciós időszakban a vásárlók nem csak megízlelhetik a húskészítményeket, de tájékozódhatnak a sertéshús egészségre gyakorolt hatásairól is.
Az akció elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a jó minőségű termékek fogyasztására, ugyanakkor fontos szempont a sertéságazat munkahelymegtartó erejének elősegítése. A kormány 2012-ben elfogadott sertésstratégiájának eredményeként a korábbi évek súlyos válságát követően növekedési pályára állt az ágazat. A szaktárca és az Agrármarketing Centrum az ilyen akcióktól azt várja, hogy a vásárlók tudatosan keresik majd a magas hozzáadott értékű, ellenőrzött és jó minőségű termékeket, amellyel a jelenleg mintegy 2,9 milliós sertésállomány növekedését és az ágazatban dolgozók helyzetét is elősegíthetik.
A sertéshús kifejezetten egészséges táplálék, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nagyon értékes fehérjeforrás, és ásványianyag-tartalma – pl. cink, szelén – is kiemelkedő. Jó tudni, hogy B1 vitamintartalma ötször magasabb, mint más húsféléké, ezen kívül kiváló B2, B6 és B12 vitaminforrás. A legtöbb vörös húsféléhez hasonlóan gondoskodik a szervezet vaskészletének utánpótlásáról is. A táplálkozási szakemberek szerint naponta 2-3 egység húst és húskészítményt érdemes fogyasztani. Ezen belül vörös húsokból – pl. marha-, sertés- és birkahúsból – összesen 8 dkg az ajánlott mennyiség. Egy egységnek felel meg 5-10 dkg hús (csont nélkül), vagy 3-5 dkg felvágott.
(FM Sajtóiroda)
Kapcsolódó cikkeink
Indul a „Micsoda malacunk van!” sertéshús-népszerűsítő kampány – videóval
A magyar termékek vásárlása a nemzetgazdaságot támogatja, munkahelyek megtartását segíti,…
Tovább olvasom >Rekordméretű élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pénteken és szombaton
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett pénteki és szombati adománygyűjtésen…
Tovább olvasom >Országos összefogásra hív a SPAR – indul az állateledel-gyűjtés a rászoruló négylábúaknak
Idén immár ötödik alkalommal szervezi meg a SPAR Magyarország és…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >A vártnál magasabb lett az április infláció
Áprilisban 4,2 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig…
Tovább olvasom >