Leépít az Upside Foods
A sejttenyésztett húst előállító vállalat a „bizonytalan makrokörnyezetre” hivatkozva tervez leépítéseket.
Az amerikai sejttenyésztett csirkét előállító Upside Foods meg nem határozott számú munkahelyet szüntet meg. Bár a kaliforniai vállalat nem kívánt nyilatkozni a megszűnő munkahelyek pontos számáról, médiajelentések szerint 26 állásról – köztük a vezetői csapat méretének csökkentéséről is – van szó.
Az Upside Foods szóvivője által kiadott közlemény szerint a vállalat a következő fejezetre, azaz a termelés méretének növelésére és a kereskedelmi forgalomba hozatalra összpontosít és a leépítések a rugalmasság megőrzését szolgálják a bizonytalan makrokörnyezetben.
Az Upside Foods és a szintén sejttenyésztett húsokkal foglalkozó Good Meat az a két amerikai vállalat, amely eddig egyedüliként kapta meg 2023 júniusában az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának hatósági engedélyét termékeire.
Idén februárban azonban az Upside Foods felbontotta együttműködési megállapodását a San Franciscóban található Bar Crenn fine dining étteremmel, ahol 2023 júliusa óta termékeit felszolgálták és a vezető francia séffel, Dominique Crenn-nel közösen kreált fogásokat a sejttenyésztett termékek felhasználásával.
Arra a kérdésre, hogy mikor kapja meg a vállalat a kereskedelmi forgalmazási engedélyt, a szóvivő mindössze annyit közölt, hogy a folyamat jelenleg zajlik.
Just Food
Kapcsolódó cikkeink
150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >Új világkonyhamárkákat vezetett be a Nestlé
Új, nemzetközi gasztronómiai márkákat vezetett be a Nestlé az USA-ban…
Tovább olvasom >Megveszi a Wonder a Grubhubot
650 millió dollárért vásárolja meg a Wonder a Grubhubot a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >