Leépít az Upside Foods
A sejttenyésztett húst előállító vállalat a „bizonytalan makrokörnyezetre” hivatkozva tervez leépítéseket.
Az amerikai sejttenyésztett csirkét előállító Upside Foods meg nem határozott számú munkahelyet szüntet meg. Bár a kaliforniai vállalat nem kívánt nyilatkozni a megszűnő munkahelyek pontos számáról, médiajelentések szerint 26 állásról – köztük a vezetői csapat méretének csökkentéséről is – van szó.
Az Upside Foods szóvivője által kiadott közlemény szerint a vállalat a következő fejezetre, azaz a termelés méretének növelésére és a kereskedelmi forgalomba hozatalra összpontosít és a leépítések a rugalmasság megőrzését szolgálják a bizonytalan makrokörnyezetben.
Az Upside Foods és a szintén sejttenyésztett húsokkal foglalkozó Good Meat az a két amerikai vállalat, amely eddig egyedüliként kapta meg 2023 júniusában az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának hatósági engedélyét termékeire.
Idén februárban azonban az Upside Foods felbontotta együttműködési megállapodását a San Franciscóban található Bar Crenn fine dining étteremmel, ahol 2023 júliusa óta termékeit felszolgálták és a vezető francia séffel, Dominique Crenn-nel közösen kreált fogásokat a sejttenyésztett termékek felhasználásával.
Arra a kérdésre, hogy mikor kapja meg a vállalat a kereskedelmi forgalmazási engedélyt, a szóvivő mindössze annyit közölt, hogy a folyamat jelenleg zajlik.
Just Food
Kapcsolódó cikkeink
Új édes-csípős RTD koktélokkal szállt be a Captain Morgan a „swicy” trendbe
A leginkább fűszeres rumjáról ismert Captain Morgan új, édes-csípős ízekkel…
Tovább olvasom >Új energiaitalokkal bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks új energiaital-termékcsaláddal erősít az…
Tovább olvasom >A brazil kávéra kivetett vámok ellenére is terjeszkedni tervez Amerikában a Lavazza
Az olasz Lavazza továbbra is terjeszkedni kíván az amerikai piacon,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Az élelmiszerbiztonságra is kihathat a ragadós száj- és körömfájás-járvány
Miközben a hatóságok versenyt futnak az idővel, hogy megfékezzék a…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >