Leépít az Upside Foods

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 12. 09:42

A sejttenyésztett húst előállító vállalat a „bizonytalan makrokörnyezetre” hivatkozva tervez leépítéseket.

Az amerikai sejttenyésztett csirkét előállító Upside Foods meg nem határozott számú munkahelyet szüntet meg. Bár a kaliforniai vállalat nem kívánt nyilatkozni a megszűnő munkahelyek pontos számáról, médiajelentések szerint 26 állásról – köztük a vezetői csapat méretének csökkentéséről is – van szó.

Az Upside Foods szóvivője által kiadott közlemény szerint a vállalat a következő fejezetre, azaz a termelés méretének növelésére és a kereskedelmi forgalomba hozatalra összpontosít és a leépítések a rugalmasság megőrzését szolgálják a bizonytalan makrokörnyezetben.

Az Upside Foods és a szintén sejttenyésztett húsokkal foglalkozó Good Meat az a két amerikai vállalat, amely eddig egyedüliként kapta meg 2023 júniusában az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának hatósági engedélyét termékeire.

Idén februárban azonban az Upside Foods felbontotta együttműködési megállapodását a San Franciscóban található Bar Crenn fine dining étteremmel, ahol 2023 júliusa óta termékeit felszolgálták és a vezető francia séffel, Dominique Crenn-nel közösen kreált fogásokat a sejttenyésztett termékek felhasználásával.

Arra a kérdésre, hogy mikor kapja meg a vállalat a kereskedelmi forgalmazási engedélyt, a szóvivő mindössze annyit közölt, hogy a folyamat jelenleg zajlik.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink