Lecsó magyaros gyorsétterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 02. 05. 08:00

Megtörni látszik a török uralom a Nagykörút északi szakaszán. Mint a 16. századi végvárak a Dunántúlon, lassan újra feltűnnek magyar nyelvű feliratok is a főváros ütőerének vendéglátóhelyein. Bár a középső szakaszon a mexikói seregek erős állásokat építettek ki, most itt az igazi „magyar” gyorsétterem: a Lecsó! Nem történt más, mint – ahogy mondják – megfordították az eddig használt zöld-fehér-piros zászlót, és a korábbi pizzéria helyén olyan vendéglátóhelyet alakítottak ki, ahol hatékonyan tölthető el a félórányi ebédidő.
Persze tudva, hogy a hagyományos, magyarosnak tartott ételek nem teljesen felelnek meg a jelenkor étkezési gyakorlatának, nemcsak a tradicionális hungarikumok szerepelnek az étlapon. Azért lecsó valamilyen formában mindig megtalálható, ha máshogy nem, lecsós szelet vagy lecsóval töltött csirkemell formájában. Emellett persze a töltött paprika, a vadas marha vagy a csülök „pékné” is szerepel a kínálatban, akárcsak a „spórolósabb” fogások, a paprikás krumpli, a káposztás cvekedli vagy a pásztortarhonya.
A tulajdonos célja a vendéglátás számára egyre inkább elveszni látszó középréteg megtalálása, akik lehet, nem itt fogyasztják el a főzeléket, hanem akár haza is viszik azt a családnak.

Budapest XIII., Szent István körút 10.
Konyhafőnök: Janik Sándor
Tervező: saját tervek alapján

Kapcsolódó cikkeink