Lazac és rizs – A nap képe
A kétezer éves japán rizslabda, az onigiri (ejtsd onyigiri) valójában legtöbbször nem is labda formájú, sokféleképpen ízesítik – nem magyarázzuk hosszan, hiszen nem is gasztronómiai érdekességként mutatjuk meg. Inkább azért, mert a japánok, mint minden tradicionális ételük lekészítését, az onigiriét is igyekeznek a tökéjre fejleszteni; ennek 21. századi folyománya az Onigiri Gekijō, ami onigiri színházat jelent – séfek és food stylistok művészkednek a közösségi platformokon.
Mi most a rizzsel, lazaccal és nori-lappal dolgozó Yujia Hu popkultúra-ihlette „műveiből” mutatunk néhányat.
Kapcsolódó cikkeink
Üdítőital és esélyegyenlőség – A nap képe
A termék japán, a dobozfedélen domboruló Braille-írásjelek természetesen a vakoknak…
Tovább olvasom >A molnár és a jó öltözött lánykák – A nap képe
Ugyan bő fél évtizeddel a gazdasági világválság után vagyunk, de…
Tovább olvasom >További cikkeink
A harmadik európai színvonalú kerékpáros központ nyílik meg a Balatonnál
Újabb, európai színvonalú szolgáltatásokat kínáló kerékpáros központtal gyarapodik a Balaton…
Tovább olvasom >Az ITB Berlin turisztikai vásáron népszerűsítette a megújult hazai kínálatot a turisztikai ügynökség
A fenntarthatóság, a Z generáció utazással kapcsolatos elvárásai, a biztonságos…
Tovább olvasom >Szinergiák
Magyarország egyik legsikeresebb hagyományos étteremlánca, a VakVarjú Étteremcsalád legújabb tagjaként…
Tovább olvasom >