Lazac és rizs – A nap képe
A kétezer éves japán rizslabda, az onigiri (ejtsd onyigiri) valójában legtöbbször nem is labda formájú, sokféleképpen ízesítik – nem magyarázzuk hosszan, hiszen nem is gasztronómiai érdekességként mutatjuk meg. Inkább azért, mert a japánok, mint minden tradicionális ételük lekészítését, az onigiriét is igyekeznek a tökéjre fejleszteni; ennek 21. századi folyománya az Onigiri Gekijō, ami onigiri színházat jelent – séfek és food stylistok művészkednek a közösségi platformokon.
Mi most a rizzsel, lazaccal és nori-lappal dolgozó Yujia Hu popkultúra-ihlette „műveiből” mutatunk néhányat.
Kapcsolódó cikkeink
Alkoholista bölcsesség – A nap lépe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kétdimenziós étterem – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Párizs, 6 palack bor és egy 5 láb hosszú bagett – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Észszerűbb díjazást sürget az MVI
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyarországon 13 szálláshely kapott Michelin Kulcs elismerést
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >