Lazac és rizs – A nap képe
A kétezer éves japán rizslabda, az onigiri (ejtsd onyigiri) valójában legtöbbször nem is labda formájú, sokféleképpen ízesítik – nem magyarázzuk hosszan, hiszen nem is gasztronómiai érdekességként mutatjuk meg. Inkább azért, mert a japánok, mint minden tradicionális ételük lekészítését, az onigiriét is igyekeznek a tökéjre fejleszteni; ennek 21. századi folyománya az Onigiri Gekijō, ami onigiri színházat jelent – séfek és food stylistok művészkednek a közösségi platformokon.
Mi most a rizzsel, lazaccal és nori-lappal dolgozó Yujia Hu popkultúra-ihlette „műveiből” mutatunk néhányat.
Kapcsolódó cikkeink
Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >Javíts meg! – A nap képe
Bármelyik élelmiszerüzletben előfordulhat, hogy a bevásárlókocsit kerekei másfelé vinnék, mint…
Tovább olvasom >A zöldség-gyümölcs részleg dekadenciája – A nap képe
Avokádófrissesség-ellenőrzés egy belga szupermarkerben.
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >