Lazac és rizs – A nap képe
A kétezer éves japán rizslabda, az onigiri (ejtsd onyigiri) valójában legtöbbször nem is labda formájú, sokféleképpen ízesítik – nem magyarázzuk hosszan, hiszen nem is gasztronómiai érdekességként mutatjuk meg. Inkább azért, mert a japánok, mint minden tradicionális ételük lekészítését, az onigiriét is igyekeznek a tökéjre fejleszteni; ennek 21. századi folyománya az Onigiri Gekijō, ami onigiri színházat jelent – séfek és food stylistok művészkednek a közösségi platformokon.
Mi most a rizzsel, lazaccal és nori-lappal dolgozó Yujia Hu popkultúra-ihlette „műveiből” mutatunk néhányat.
Kapcsolódó cikkeink
Egy szerethető fenntarthatósági ötlet a szállodában – A nap képe
Mindenképpen szimpatikus a német szálloda ötlete, a sörisszáknak duplán is.…
Tovább olvasom >Ha sárga a mosogatószivacsod… – A nap képe
…akkor ajánlunk egy tárolóeszközt hozzá: egészen biztos mindig vidám lesz…
Tovább olvasom >Prémium szolgáltatás a próbafülkében – A nap képe
Kipróbálhatod, hogy néz ki a választott holmi különböző fényviszonyok között.
Tovább olvasom >További cikkeink
Az amerikai fagylaltnap alkalmából akció indult vasárnap a Balatonnál
Ezer gombóc fagylaltkupont rejtenek el vasárnaptól a Balaton körül az…
Tovább olvasom >Az aktív turizmust segítő beruházások indulnak Csongrád-Csanád vármegyében
A kerékpáros- és lovasturizmust segítő beruházások indulnak uniós támogatással Csongrád-Csanád…
Tovább olvasom >Egy szerethető fenntarthatósági ötlet a szállodában – A nap képe
Mindenképpen szimpatikus a német szálloda ötlete, a sörisszáknak duplán is.…
Tovább olvasom >