Látványos eredmények a Manna ABC hálózatában az új informatikai rendszer hatására

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 11. 26. 11:30

2017-2019. között zajlott a Manna ABC üzleteinek Laura kasszarendszerre történő digitalizálása.

„Sikeres együttműködésről számolhatunk be, hiszen minden üzletünk modern és hatékony értékesítési rendszert használ, melyet a Laurel Számítástechnikai Kft. biztosít számunkra. Kényelmi bolttípusba tartozunk, így működésünk elengedhetetlen feltétele egy olyan rendszer, mely stabil és gyors kiszolgálást biztosít a nap 24 órájában. A vásárlókat érintő kiszolgálási feltételek mellett (3D szkenner, beépített mérleg), a megfelelő üzleti döntést segítő modulok (forgalom analitikus elszámolás, időszaki összesítő, szállítói számla likvidáció) több stratégiai, a 21. században nélkülözhetetlen információt biztosítanak számunkra. Az üzleten belüli munkafolyamatok egyszerűsítése nem csupán a dinamikusabb értékesítésben tapasztalható, kihangsúlyoznám az optimalizált rendelési algoritmust, mint új perspektívát (mely az automata rendeléseket biztosítja). Ezekkel a fejlesztésekkel jelentős élőmunka megtakarítást tudunk elérni, üzletenként több mint egy fő munkája automatizálható.” – közölte Papp András Pál – tulajdonos, ügyvezető.

A 100%-ban magyar fejlesztésű Laura kasszarendszer több mint 5000 pénztárgépen működik idehaza, sőt, már a régió más országaiban is használják. A gyorsan integrálható, könnyen tanulható, csúcstechnológiás eszközökkel kiegészített szoftver a legnagyobb kasszaáteresztő képességet biztosítja, ezzel garantálva a hatékony értékesítést. „A mi megoldásaink egyik legfőbb ismérve az egyénre szabhatóság, vagyis, hogy a legspeciálisabb igényeket is képesek vagyunk kielégíteni. Azt hiszem, ez a rugalmasság az egyik kulcsa a Manna ABC-vel való együttműködésünknek is. A szinte semelyik másik üzletlánchoz nem hasonlítható működésük, többek közt a 0-24-es nyitvatartás, miatt a kezdetektől számos egyedi elvárással fordultak hozzánk, mi pedig folyamatosan azoknak megfelelően alakítottuk a rendszert” – mondta el Bessenyei István, a Laurel tulajdonosa.

A Laura kasszák alapfunkciói mellett a Manna ABC használja többek közt a lapozó funkciót és az árellenőrzőt, illetve már a másodlagos vevőkijelzőt is tesztelik, amit később valamennyi boltjukban használnának. Ennek segítségével számos új terméket, akciót tudnak bemutatni a vásárlóknak a fizetési szakaszban. Ezen kívül akadnak külön erre a hálózatra szabott sajátosságok is. Mivel a Manna ABC rendre sok beszállító ajánlatait mérlegelve dönti el, mikor kitől vásárol egy adott terméket, a Laurel kifejlesztett egy olyan programmodult, amely automatizmusokra építve szabályozza, aktuálisan melyik szállítótól optimális a beszerzés. További előnye, hogy könnyen áttekinthető figyelmeztetésekkel jelez a program, ha bizonyos cikkeknél „anomáliát” érzékel. Ilyenkor az Ügyfél élhet a kalkulált adatok „felülbírálási” lehetőségével. A Manna ABC-nél ezen kívül a kereskedelmi riasztások funkció is élesítésre került. Ez képes figyelmeztetéseket küldeni a vezetőknek, ha bizonyos cikkeknél hibát, anomáliát észlel, (pl. magas a negatív készlet arány, a selejtezés értékhatár felett történt, stb.), így a döntéshozók a megfelelő óvintézkedésekkel időben megelőzhetik a káreseményeket.

„Fontos megjegyeznem, hogy a fejlesztéseknek csupán egy részén vagyunk túl. További innovációkról folytatunk tárgyalásokat, ezekben is teljes mértékben partnerként tekintünk a Laurel Számítástechnikai Kft. szakember csapatára. Folyamatban lévő projektjeink közül kiemelném a környezetvédelmi szempontból is értelmezhető megoldást, ennek lényege az, hogy rendszerharmonizációval olyan nyugtabizonylatok bevezetését tervezzük, melyek mellé már nem szükséges a banki tranzakció elfogadásáról szóló vásárlói példányok nyomtatása, ezáltal a vásárlók is egy nyugtán megtalálnak minden információt, valamint csökken a papírfelhasználásunk is” – közölte a Manna ABC ügyvezetője.

„Mi is örömmel állunk az újabb kihívások elé, amelyek megoldásával nemcsak bizonyíthatjuk szakértelmünket a kereskedelmi rendszerek terén, hanem egyúttal hozzájárulhatunk a már eddig is figyelemre méltó eredményeket elérő Manna ABC további sikereihez!” – tette hozzá a Laurel tulajdonosa.

A Laurel Számítástechnikai Kft. magasan kvalifikált számítástechnikai szakemberek részvételével alakult 1993-ban, 26 évnyi szakmai tapasztalattal később pedig immár a kereskedelmi rendszerek fejlesztésének, honosításának, bevezetésének, üzemeltetésének és támogatásának hazai piacvezetője. A 100% magyar tulajdonban lévő vállalat alapítása óta töretlenül fejlődik, és egy folyamatosan változó piacon kínál egyre komplexebb megoldásokat ügyfeleinek. Céljuk, hogy meglévő és leendő partnereik számára elérhető áron, világszínvonalú retail szolgáltatást nyújtsanak.

2019: Business Superbrands Díj győztese

2019: MagyarBrands díj győztese a „Kiváló Üzleti Márka” kategóriában

A Manna ABC családi vállalkozásként indult 2005-ben, mára 14 üzletből álló élelmiszer kiskereskedelmi hálózat. Egyik védjegyük az éjjel-nappali nyitvatartás. Lakóhely közeli, kényelmi boltként igyekszenek személyes kapcsolatot építeni vásárlóikkal. Magyar tulajdonban lévő vállalkozásként beszerzési rendszerükben érvényesül az, hogy kisebb, szintén magyar tulajdonosi körrel rendelkező vállalkozások váljanak partnereikké. A boltjaikban kapható termékek minősége és választéka, üzleteik könnyű megközelíthetősége, a megbízhatóság és felelősségvállalás azok az alapértékek, melyek üzleti modellüket meghatározzák a mindennapokban munkavállalóik, vásárlóik és beszállítóik felé. Hálózatuk 14 egysége közül 3 üzletük rendelkezik szakmai zsűri által megítélt különdíjjal, díjjal.
2019: SuperStore 2019 „Kisbolt” kategória győztese – Mázsa Invest Kft. (Manna ABC Soroksári út).
2019: „Az Év Boltja 2019” verseny Vevőre szabott megoldások különdíj – Store Insider különdíj – Mázsa Nordik Kft. (Manna ABC Váci út).
2018: „Az Év Boltja 2018” verseny Élelmiszer Szaklap Vásárlóbarát üzlet különdíj győztese – Mázsa Team Kft. (Manna ABC Podmaniczky utca).

Kapcsolódó cikkeink