Lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése az Egyesült Államokban októberben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 11. 19. 11:03

Az Egyesült Államokban a vártnál kevésbé nőtt a kiskereskedelmi forgalom októberben a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau  jelentése alapján.

Szezonális és naptári kiigazítással októberben az előző havihoz képest 0,3 százalékkal 553,3 milliárd dollárra nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban a szeptemberi 1,6 százalékos növekedés után. A piac 0,5 százalékos havi növekedést várt októberre. A szeptemberi adatot 1,9 százalékos növekedésről 1,6 százalékos növekedésre mérsékelte a Census Bureau.
Az autóeladások 0,4 százalékkal nőttek havi bázison októberben a szeptember 2,9 százalékos havi növekedés után, az üzemanyag- eladások pedig 0,4 százalékkal 2,0 százalék után. Az élelmiszerek és italok forgalma 0,2 százalékkal csökkent 0,2 százalék növekedés után, a ruházati cikkek értékesítése pedig 0,2 százalékkal csökkent 13,6 százalékos növekedés után. Az elektronikai cikkek értékesítése októberben 1,2 százalékkal emelkedett a szeptemberi 1,1 százalékos csökkenés után.
Az egy évvel korábbihoz képest 5,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom októberben. Az augusztus-októberi három hónap kiskereskedelmi forgalma 5,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink