Laboratóriumi marhahús-üzem építésébe kezdett a brazil JBS Spanyolországban
A brazil JBS húsipari vállalat közölte, hogy leányvállalata, a BioTech Foods megkezdte Spanyolországban az első, laboratóriumban tenyésztett marhahúsfehérjét kereskedelmi méretekben előállító üzem építését, amely a tervek szerint 2024 közepére készül el.
A gyár, amely a JBS szerint a világ legnagyobb laboratóriumihús-üzeme lesz, évente több mint 1000 tonnányi sejttenyésztett marhahúst fog előállítani. A kapacitást a vállalat középtávon képes lesz akár évi 4000 tonnára is bővíteni.
– Az új BioTech üzem egyedülálló lehetőséget nyit a JBS előtt a szegmensben való vezető szerep betöltésére és ezen innovációs hullám meglovagolására – mondta Eduardo Noronha, a JBS USA értéknövelt üzletágának vezetője.
A JBS 2021-ben egy 100 millió dolláros (93,5 millió euró) ügylet keretében 51%-os részesedést szerzett a spanyol BioTech-ben, amelyből 41 millió dollárt (38,3 millió euró) a San Sebastianban található üzem építésére irányzott elő.
– A globális ellátási láncokra nehezedő kihívások miatt a tenyésztett fehérjével lehetővé válik az élelmezésbiztonság és a globális fehérjeelőállítás stabilizálása – mondta Iñigo Charola, a BioTech Foods társalapítója és vezérigazgatója egy nyilatkozatban.
A JBS szerint a BioTech a növekvő fogyasztói kereslet kielégítése érdekében fokozatosan tervezi növelni termelési kapacitását, és kulcsfontosságú piacnak tekinti Ausztráliát, Brazíliát, az Európai Uniót, Japánt, Szingapúrt és az Egyesült Államokat.
Kapcsolódó cikkeink
BP benzinkutakon nyit boltokat a DIA Spanyolországban
A spanyolországi DIA szupermarketlánc és a BP együttműködésének köszönhetően egy…
Tovább olvasom >Földrengés rázta meg a magyarok kedvenc üdülőhelyét
5,5-es erősségű földrengés rázta meg ma reggel Dél-Spanyolország délkeleti partvidékét…
Tovább olvasom >Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >