Különleges sörökkel erősíthetnek a kisüzemi sörfőzdék
Drasztikus visszaesést mutat a magyarországi sörfőzdék száma: az ezredfordulón 300-nál is több működött, mára mindössze 50 maradt.
Ma már csak a kisüzemi sörfőzdékben főznek magyar sört, hiszen a magyar gyárakat a multinacionális vállalatok vásárolták fel.
Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Érdek-képviseleti és Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint nekik nem a nagyüzemekkel kell versenyezni, hanem a szabadon hagyott résekbe kell benyomulni, vagyis különleges sörökkel kell pozícióikat erősíteni. Így a hazai üzemek ma már külön sörrel készülnek az Oktoberfestre, a téli időszakban a baksörök főzése kerül előtérbe, karácsonykor a gesztenyés, gyömbéres ízesítésű italok iránt nagy a kereslet. A sörfőzdék a fesztiválokhoz kapcsolódva is találnak maguknak piacot. A kisüzemek termelése elsősorban regionális jellegű, a legtöbb ilyen vállalkozás Kelet-Magyarországon működik. A kis főzdék helyzetén a könnyebb adminisztráció és pályázati pénzek elnyerése javíthatna – írja a Magyar Nemzet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nagy Márton: nagy az esélye az árréscsökkentés fenntartásának
Nagy esélye van annak, hogy az árréscsökkentési intézkedést nem vezetik…
Tovább olvasom >A magyar mellett a szlovák malomiparosok is elutasítják a rovarokat az élelmiszerekben
A Szlovák Malomipari Szövetség csatlakozott a hazai pékek kezdeményezéséhez, és…
Tovább olvasom >Új uniós útmutatók segítik a felkészülést az EUDR alkalmazására
Az Európai Bizottság új útmutatót és gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó…
Tovább olvasom >