Különleges sörökkel erősíthetnek a kisüzemi sörfőzdék
Drasztikus visszaesést mutat a magyarországi sörfőzdék száma: az ezredfordulón 300-nál is több működött, mára mindössze 50 maradt.
Ma már csak a kisüzemi sörfőzdékben főznek magyar sört, hiszen a magyar gyárakat a multinacionális vállalatok vásárolták fel.
Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Érdek-képviseleti és Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint nekik nem a nagyüzemekkel kell versenyezni, hanem a szabadon hagyott résekbe kell benyomulni, vagyis különleges sörökkel kell pozícióikat erősíteni. Így a hazai üzemek ma már külön sörrel készülnek az Oktoberfestre, a téli időszakban a baksörök főzése kerül előtérbe, karácsonykor a gesztenyés, gyömbéres ízesítésű italok iránt nagy a kereslet. A sörfőzdék a fesztiválokhoz kapcsolódva is találnak maguknak piacot. A kisüzemek termelése elsősorban regionális jellegű, a legtöbb ilyen vállalkozás Kelet-Magyarországon működik. A kis főzdék helyzetén a könnyebb adminisztráció és pályázati pénzek elnyerése javíthatna – írja a Magyar Nemzet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A kormány kompenzációval segíti a sertéstartó gazdákat
Az Employer Branding ma már nem csupán HR-eszköz, hanem stratégiai…
Tovább olvasom >Új környezetvédelmi bírságok: a cégeknek mostantól mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk
Egy különleges alkalomból szervezetett partnertalálkozót a Hungaria, az eseménnyel az…
Tovább olvasom >Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >