Különleges sörökkel erősíthetnek a kisüzemi sörfőzdék
Drasztikus visszaesést mutat a magyarországi sörfőzdék száma: az ezredfordulón 300-nál is több működött, mára mindössze 50 maradt.
Ma már csak a kisüzemi sörfőzdékben főznek magyar sört, hiszen a magyar gyárakat a multinacionális vállalatok vásárolták fel.
Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Érdek-képviseleti és Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint nekik nem a nagyüzemekkel kell versenyezni, hanem a szabadon hagyott résekbe kell benyomulni, vagyis különleges sörökkel kell pozícióikat erősíteni. Így a hazai üzemek ma már külön sörrel készülnek az Oktoberfestre, a téli időszakban a baksörök főzése kerül előtérbe, karácsonykor a gesztenyés, gyömbéres ízesítésű italok iránt nagy a kereslet. A sörfőzdék a fesztiválokhoz kapcsolódva is találnak maguknak piacot. A kisüzemek termelése elsősorban regionális jellegű, a legtöbb ilyen vállalkozás Kelet-Magyarországon működik. A kis főzdék helyzetén a könnyebb adminisztráció és pályázati pénzek elnyerése javíthatna – írja a Magyar Nemzet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Raskó György: az alapvető élelmiszerek megvásárlása is komoly kihívást jelent számos magyar háztartás számára
A magyar lakosság körében továbbra is érzékelhető az elszegényedés súlyos…
Tovább olvasom >A nemzetközi pénzügyi intézmények szerint Magyarország visszatér a gazdasági növekedés pályájára
A nemzetközi pénzügyi intézmények előrejelzése szerint a magyar gazdaság idén…
Tovább olvasom >