Kulcsfejezet a húsevők nagykönyvében – A nap képe

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2023. 04. 14. 08:41

Egy régi viccben egy asztaltársaság tagjai elmagyarázzák a pincérnek, mennyire átsülve kérik a steakjüket, aztán a pincér bemegy a konyhába és azt mondja a szakácsnak: négy marhasült rendel!

Egy átlagos étteremben megkérdezik, hogyan kéred a steaket, egy jóban meg is csinálják úgy, ahogyan kéred. A húsevők már ismerik a „szaknyelvet” (rare, well-done stb.) – a különbségét annak, hogy mit jelölnek ezek a szavak, úgy lehet a legjobban érzékelni, ha egymás mellett látjuk az eredményt.

Mi most nemcsak ilyet mutatunk, hanem azt is, hogyan kell ezeket rendelni ott, ahol nem világnyelv az angol, hogyan szeretik a steaket az USA különböző államaiban, és hogyan süssön steaket az olyan, aki nem érzi magát profi szakácsnak.

 

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink