Kukorica – az új okos csomagolás
A szingapúri Harvard T.H. Chan Közegészségügyi Iskola és a Nanyang Technológiai Egyetem biológiailag lebomló, vízálló és antibakteriális élelmiszercsomagolást hozott létre.
Az okos csomagolás megöli az ártalmas mikrobákat és napokkal meghosszabbítja a friss élelmiszerek élettartamát.
Az innovatív csomagolás kukoricafehérjéből, más néven zeinből, valamint keményítőből és egyéb természetes biopolimerből készül. Az anyag fenntartható alternatívája a PFAS-nek és más műanyaggal borított papírcsomagolásoknak.
A csomagolás tökéletes megoldás olyan termékek esetében, mint például a nyers hús, a hal, valamint az azonnal fogyasztható ételek. A csapat célja az, hogy lecserélje a hagyományos műanyag csomagolást egy új anyaggal, amely rendkívül előnyös mind az élelmiszerek frissességének megőrzése, mind a hulladékcsökkentés és élelmiszerbiztonság szempontjából.
Supermarket News
Kapcsolódó cikkeink
Megkezdődik a kukorica vetése Zala vármegyében
Április közepén megkezdődik a kukorica, a napraforgó és a szója…
Tovább olvasom >A búza és az árpa exportvolumene nőtt 2023-ban
A gabonafélék exportértéke és külkereskedelmi aktívuma volt a legmagasabb a…
Tovább olvasom >Hatmilliárd forint kompenzációt kaptak a hazai kukoricatermelők
A háború és a szankciós politika miatt kialakult súlyos gabonapiaci…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az euróövezeti infláció 2,4 százalék volt március után áprilisban is
Az elemzői várakozásokkal összhangban március után áprilisban is 2,4 százalék…
Tovább olvasom >Suppan Gergely: egyértelműen véget ért a recesszió Magyarországon
Egyértelműen véget ért a recesszió Magyarországon, mostantól csak a növekedés…
Tovább olvasom >K&H: jól látszik az inflációs anomália, mást érzékelnek a vásárlók
Hiába fékezett nagyot az infláció, a K&H biztos jövő felmérésének…
Tovább olvasom >