Kukorica – az új okos csomagolás
A szingapúri Harvard T.H. Chan Közegészségügyi Iskola és a Nanyang Technológiai Egyetem biológiailag lebomló, vízálló és antibakteriális élelmiszercsomagolást hozott létre.

Tökéletes alternatíva a műanyag csomagolásokra
Az okos csomagolás megöli az ártalmas mikrobákat és napokkal meghosszabbítja a friss élelmiszerek élettartamát.
Az innovatív csomagolás kukoricafehérjéből, más néven zeinből, valamint keményítőből és egyéb természetes biopolimerből készül. Az anyag fenntartható alternatívája a PFAS-nek és más műanyaggal borított papírcsomagolásoknak.
A csomagolás tökéletes megoldás olyan termékek esetében, mint például a nyers hús, a hal, valamint az azonnal fogyasztható ételek. A csapat célja az, hogy lecserélje a hagyományos műanyag csomagolást egy új anyaggal, amely rendkívül előnyös mind az élelmiszerek frissességének megőrzése, mind a hulladékcsökkentés és élelmiszerbiztonság szempontjából.
Supermarket News
Kapcsolódó cikkeink
A kukorica 80 százalékát betakarították Zala megyében
A Zala megyében 31 630 hektáron termelt kukorica több mint…
Tovább olvasom >A mezőgazdaság teljes bruttó kibocsátása 4,6 százalékkal nőtt tavaly
A mezőgazdaság teljes bruttó kibocsátása 2020-ban meghaladta a 2,9 ezer…
Tovább olvasom >Befejeződött az őszi aratás Békés megyében
Befejeződtek az őszi aratási munkák Békés megyében. Napraforgóból és kukoricából…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bővíti a Groupe Casino együttműködését az Ocadóval
A Groupe Casino az Ocado Grouppal közösen e-kereskedelmi logisztikai központok…
Tovább olvasom >Tíz francia városban indítja el a Carrefour és az Everli szolgáltatásait
A francia vásárlók 10 városban vásárolhatnak már a Carrefour hiper-…
Tovább olvasom >Magazin: Nagyban gondolkoznak a táblás márkák
Nem csupa Gombóc Artúrból áll a táblás csokoládék rajongótábora, hiszen…
Tovább olvasom >