Kukorica – az új okos csomagolás

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2022. 01. 17. 08:30

A szingapúri Harvard T.H. Chan Közegészségügyi Iskola és a Nanyang Technológiai Egyetem biológiailag lebomló, vízálló és antibakteriális élelmiszercsomagolást hozott létre.

 Tökéletes alternatíva a műanyag csomagolásokra

Az okos csomagolás megöli az ártalmas mikrobákat és napokkal meghosszabbítja a friss élelmiszerek élettartamát.

Az innovatív csomagolás kukoricafehérjéből, más néven zeinből, valamint keményítőből és egyéb természetes biopolimerből készül. Az anyag fenntartható alternatívája a PFAS-nek és más műanyaggal borított papírcsomagolásoknak.

A csomagolás tökéletes megoldás olyan termékek esetében, mint például a nyers hús, a hal, valamint az azonnal fogyasztható ételek. A csapat célja az, hogy lecserélje a hagyományos műanyag csomagolást egy új anyaggal, amely rendkívül előnyös mind az élelmiszerek frissességének megőrzése, mind a hulladékcsökkentés és élelmiszerbiztonság szempontjából.

Supermarket News

Kapcsolódó cikkeink