Kukorica – az új okos csomagolás
A szingapúri Harvard T.H. Chan Közegészségügyi Iskola és a Nanyang Technológiai Egyetem biológiailag lebomló, vízálló és antibakteriális élelmiszercsomagolást hozott létre.
Az okos csomagolás megöli az ártalmas mikrobákat és napokkal meghosszabbítja a friss élelmiszerek élettartamát.
Az innovatív csomagolás kukoricafehérjéből, más néven zeinből, valamint keményítőből és egyéb természetes biopolimerből készül. Az anyag fenntartható alternatívája a PFAS-nek és más műanyaggal borított papírcsomagolásoknak.
A csomagolás tökéletes megoldás olyan termékek esetében, mint például a nyers hús, a hal, valamint az azonnal fogyasztható ételek. A csapat célja az, hogy lecserélje a hagyományos műanyag csomagolást egy új anyaggal, amely rendkívül előnyös mind az élelmiszerek frissességének megőrzése, mind a hulladékcsökkentés és élelmiszerbiztonság szempontjából.
Supermarket News
Kapcsolódó cikkeink
KITE: a rossz termés ellenére sem kell számítani a kukorica drágulására
A rossz hazai termés ellenére nem számít a kukorica árának…
Tovább olvasom >Hamarosan véget ér az őszi betakarítás
Az ütemesen végzett őszi munkáknak köszönhetően október első hetéig befejeződött…
Tovább olvasom >Biztosított a hazai kukoricaellátás, nincs szükség importra
A hazánkban megtermelt kukorica java részének a betakarítása még hátravan,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nevet vált a Rama és a Flora margarinok forgalmazója
Upfield Magyarország Kft.-ről Flora Food Hungary Kft.-re változtatta nevét a…
Tovább olvasom >Az EXIM eddig mintegy 1000 milliárd forintot folyósított a Baross Gábor hitelprogramban
Az EXIM Magyarország a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram teljes, 1200…
Tovább olvasom >Magyar termékeket is beválogattak a leginnovatívabbak közé a SIAL Párizson
Hazai halból készült, extra proteintartalmú halchips, sárgabarackmaglisztből készült csokoládé, gyömbérrel…
Tovább olvasom >