Kukorica – az új okos csomagolás
A szingapúri Harvard T.H. Chan Közegészségügyi Iskola és a Nanyang Technológiai Egyetem biológiailag lebomló, vízálló és antibakteriális élelmiszercsomagolást hozott létre.

Tökéletes alternatíva a műanyag csomagolásokra
Az okos csomagolás megöli az ártalmas mikrobákat és napokkal meghosszabbítja a friss élelmiszerek élettartamát.
Az innovatív csomagolás kukoricafehérjéből, más néven zeinből, valamint keményítőből és egyéb természetes biopolimerből készül. Az anyag fenntartható alternatívája a PFAS-nek és más műanyaggal borított papírcsomagolásoknak.
A csomagolás tökéletes megoldás olyan termékek esetében, mint például a nyers hús, a hal, valamint az azonnal fogyasztható ételek. A csapat célja az, hogy lecserélje a hagyományos műanyag csomagolást egy új anyaggal, amely rendkívül előnyös mind az élelmiszerek frissességének megőrzése, mind a hulladékcsökkentés és élelmiszerbiztonság szempontjából.
Supermarket News
Kapcsolódó cikkeink
Aszályszorongás a köbön: a kukorica, a burgonya és az alma a legveszélyeztetettebbek
Az idei nyári aszály már most is érezteti hatását a…
Tovább olvasom >HUN-REN: főleg a kukorica, a burgonya és az alma termésmennyiségére lehet hatással az idei aszály
Főleg a kukorica, a burgonya és az alma termésmennyiségére lehet…
Tovább olvasom >Történelmi mélypontra süllyedtek a kukorica és a szójabab árak
Komoly kihívásokkal néznek szembe az amerikai mezőgazdasági termelők: 2025 júliusára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zsigó Róbert: az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán áll
Újra bebizonyosodott, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán…
Tovább olvasom >Tiltakoznak a visszaváltási díj csökkentése miatt a kereskedők
Az Országos Kereskedelmi Szövetség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a MOHU…
Tovább olvasom >Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >