Kukorica – az új okos csomagolás
A szingapúri Harvard T.H. Chan Közegészségügyi Iskola és a Nanyang Technológiai Egyetem biológiailag lebomló, vízálló és antibakteriális élelmiszercsomagolást hozott létre.

Tökéletes alternatíva a műanyag csomagolásokra
Az okos csomagolás megöli az ártalmas mikrobákat és napokkal meghosszabbítja a friss élelmiszerek élettartamát.
Az innovatív csomagolás kukoricafehérjéből, más néven zeinből, valamint keményítőből és egyéb természetes biopolimerből készül. Az anyag fenntartható alternatívája a PFAS-nek és más műanyaggal borított papírcsomagolásoknak.
A csomagolás tökéletes megoldás olyan termékek esetében, mint például a nyers hús, a hal, valamint az azonnal fogyasztható ételek. A csapat célja az, hogy lecserélje a hagyományos műanyag csomagolást egy új anyaggal, amely rendkívül előnyös mind az élelmiszerek frissességének megőrzése, mind a hulladékcsökkentés és élelmiszerbiztonság szempontjából.
Supermarket News
Kapcsolódó cikkeink
Ami rossz a kukoricának, az jó a napraforgónak
Az idei évben akár a 750 ezer hektárt is elérheti…
Tovább olvasom >A kukoricatermesztés jövedelmezősége a hibridek és a csávázás kiválasztásán is múlik
A magyar kukoricatermesztők sikeressége nagymértékben függ a terméshozam mennyiségétől és…
Tovább olvasom >Mexikó alkotmányos szinten tiltja a génmódosított kukorica termesztését
A mexikói képviselőház elfogadta azt az alkotmánymódosítást, amely teljes mértékben…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >