Májusban újra 5 százalék felett nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 03. 11:55

Májusban 5,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene a naptárhatással kiigazított és 4,2 százalékkal a kiigazítatlan nyers adat szerint – jelentette első becslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

polc2

2013 közepe óta folyamatosan növekedést mutat a kiskereskedelmi forgalom.

A májusi forgalom 5,2 százalékos éves növekedése az ütem stabilizálódását jelzi az áprilisi 5,0 és a márciusi 5,1 százalék után.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,1 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 9,7 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az év első öt hónapjában a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

A öthavi forgalmat is az üzemanyag-értékesítés és a nem élelmiszerjellegű termékek kereslete táplálta. Az élelmiszerek forgalma 3,1 százalékkal bővült, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,6 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 8,7 százalékkal emelkedett az értékesítés. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink