Közösségi sörfőzde
Közösségi sörfőzdét nyitott a spanyol sörpiac kétharmadát magáénak tudó San Miguel: úgynevezett sörfőzde hubot, ahol a helyi és külföldi kraftsörfőzdék megoszthatják ötleteiket, és akár együtt fejleszthetnek termékeket. (A hub főleg az informatikában használt fogalom – jelentése középpont, csomópont –, a spanyolok imádják a marketingterminológiában alkalmazni.) A 11 M euróért épített üzem kapacitása egyelőre 50 ezer hl, de belátható időn belül a duplájára fogják növelni. A berendezés a kraft típusú sörfőzés igényeihez lett alakítva – tetszőleges stílushoz –, rendelkezésére áll akár gerilla főzdéknek, akár az olyan kisebb üzemeknek, amelyeknek sok új ötletük, de kevés kapacitásuk van a fejlesztéshez. //
Kapcsolódó cikkeink
Megduplázná európai forgalmát a San Miguel
A 2023 és 2027 közötti időszakra előirányzott beruházások révén a…
Tovább olvasom >Vírusok, költségek, szinergiák
A COVID harmadik hulláma után jelentősen nőtt a hazai sörértékesítés,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra magyar Gault&Millau
8 év után visszatért, és újra Magyarországon teszteli az éttermeket…
Tovább olvasom >Változik a Balaton: nyolc éve befagyott, most rekordmeleget mérnek
Nyolc évvel ezelőtt a Balaton teljesen befagyott a hosszan tartó…
Tovább olvasom >Szállodai biztonság
A TP-Link és az MSZÉSZ 800 szálloda bevonásával végzett kutatást…
Tovább olvasom >