Közel 200 millió példányban jelent meg a 2011-es IKEA-katalógus

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 08. 12:21

Megjelent az IKEA 2011-es katalógusa. A 376 oldalas kiadvány a fogyasztói társadalom egyik nemzetközi szimbólumának számít, tavaly világszerte közel 200 millió példányban jelent meg, ráadásul idén ünnepli 60. születésnapját.

Tekinthetjük úgy is, hogy a svéd lakberendezési áruházlánc ezzel elindította az idei -karácsonyra készülő – vásárlási szezont, hiszen fő konkurense, a KIKA is a napokban rukkolt elő saját, hasonló kiadványával.
Az első IKEA katalógus 1951-ben jelent meg: a kiadvány jelenleg 198 millió példányban készül, 27 nyelven, 38 országban jelenik meg. Egyes becslések szerint ez több mint háromszor annyi, mint amennyi Bibliát nyomtatnak évente.
Hivatalos információk szerint a katalógust teljes mértékben klórmentes papírra nyomtatják, és legalább 10-15%-ban tartalmaz újrahasznosított hulladékot. Nem használnak esőerdőkből származó fát, sem ősfát, és a felhasznált papír kb. 70%-a minősített erdőkből ered. Az egyes országok saját döntéseik alapján rendelik a számukra megfelelő mennyiséget, de a terjesztési lefedettséget tekintve közel azonos számokkal dolgoznak.
Magyarországon az új, 2011-es IKEA katalógus terjesztése szeptember 6-án kezdődött, ekkortól a digitális verzió is elérhető az IKEA honlapjáról – írja a penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink