Kovács Ági olimpiai bajnok is a bioaktívcsigagélt választotta

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 03. 11:13

Proteola, allantoin, vitaminok, elasztin, proteáz– csak néhány hatóanyag a bioaktív csigagél összetevői közül, amelyek hozzájárulnak csodálatos bőrmegújító és öregedésgátló hatásához. A természetesség nagykövetének tekinthető Dr. Organic natúrkozmetikai márka új, bioaktív csigagél termékcsaláddal jelenik meg a magyar piacon. A natúr szépségápolásban forradalminak számító újdonság elnyerte Kovács Ági olimpiai bajnok tetszését is, aki az arc- és testápolás terén is törekszik az egészséges, természetes megoldásokra.

_MG_5155_kk

Egy kis csigasztori
A közönséges éti csigának köszönhetjük a natúrkozmetikai piacon is teret hódító világújdonságot, a csigagélt. Nem is gondolnánk, hogy ez a csigafaj mintegy 600 millió éve él a földön, hiszen a testét védő és a bőrsérülések gyógyulását elősegítő váladékának köszönhetően mindig is jól tűrte a szélsőséges környezeti viszonyokat. A kozmetikai ipar új alapanyaga azonban nem azonos azzal a mindannyiunk által ismert nyálkával, amit a csiga választ ki a mozgása során, hiszen az főként vízből áll, és nincs biológiai funkciója;elsősorban az előrejutását biztosítja. Az éti csiga védekezés céljából kiválasztott váladéka az, ami csodálatos összetevőkkel és hatással bír. Ez egy összetevőkben gazdag anyag, amely elősegíti, hogy az állat bőrét és házát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak. Hozzájárul a hőháztartás szabályozásához,és ahhoz, hogy az állat teste folyamatosan nedves maradjon. Csökkenti a külső behatások – főként baktériumok és gombák – okozta sérülések esélyét, és távol tartja a csigától a veszélyes rovarokat. A váladék a csigaház szerkezetébe is beépül.

A csiga váladékának előnyös tulajdonságait már a XVI. században AmroiseParé francia királyi sebész is felismerte, aki ezt javasolta a terhességi csíkok szülés utáni kezelésére. Később a XX. században, 1961-ben egy madridi klinikai onkológus, Dr. AbadIglesias a sugárkezelések hatásainak vizsgálatakor találkozott először a csigagéllel. Felfedezte, hogy a csigák egy olyan anyagot választanak ki, ami elősegíti nemcsak saját, de a betegek bőrének gyógyulását is. Dr. Abad később az orosz kormány felkérésére sikeresen kezelte a csernobili atomkatasztrófa áldozatainak égési sérüléseit is. 1981-ben egy csigatenyésztéssel foglalkozó chilei farmer is felfigyelt arra, hogy a fia kézbőre egyre simábbá válik, és a ketrecekkel való foglalatosság közben szerzett apróbb sérülései meglepően gyorsan gyógyulnak. Kilencévnyi kísérletezés után, az 1990-es évek első felében kerültek piacra az első, csigaváladékot tartalmazó kozmetikai készítmények.

Leleplezzük a csigagél titkait!
A csigagél különböző bőrtápláló anyagok komplex egyvelege. Olyan egyedülálló kozmetikai alapanyag, amely szintetikus módon, laboratóriumban nem alkotható meg. Egyik legfontosabb hatóanyaga az allantoin, amely hidratál,lággyá és rugalmassá teszi a bőrt,mindemellett nyugtató, védő hatással bír és felgyorsítja a sebgyógyulást. A csigagélben található fehérjék hozzájárulnak a bőr táplálásához,rugalmasságához, textúrájához és ragyogásához, ezt kiegészítve a csigagélA-, C- és E-vitaminjai antioxidáns és gyulladásgátló hatásúak. A különböző alfa-hidroxi-savak segítenek eltávolítania bőr felső rétegéről az elöregedett,elhalt hámsejteket, ennek köszönhetően a bőr ragyogó és friss marad. A mukopoliszacharidok nagyszerűen hidratálnak, és védik a bőrt a külső behatásokkal szemben. A kollagén pedig a bőr öregedésének megállításában játszik létfontosságú szerepet csakúgy, mint a proteázok és az elasztin, valamint a termékek különleges hatóanyagának számító proteola.

Kovács Ági – 30 felett a nőiességemet is másként élem meg
„Korábban a versenyszerű sport mellett nem nagyon foglalkoztam az arcommal és a bőröm állapotával, a legtöbbször vizes hajjal és smink nélkül láthattak az emberek. Mióta abbahagytam az élsportot jobban elkezdtem figyelni erre is, de különösen a 30-adik születésnapom után, amikor a kisfiam megszületett, lettem tudatosabb. Ekkor sok területen megváltozott az életem, családanyaként talán minden eddiginél fontosabbá vált az egészségmegőrzés és nőként is ekkor teljesedtem ki igazán. A szülés után például pigmentfoltok jelentek meg a homlokomon, amelyet sikeresen kezeltek, de ez ráébresztett arra, hogy tudatosan kell az arcápolással is foglalkoznom.” – mesélte Kovács Ági olimpiai bajnok. „Előtérbe került a mindennapi smink, ezen kívül pedig úgy gondolom, hogy 30 felett az öregedésgátló termékek használatát is be kell iktatnom az életembe. Mindemellett rendszeresen futok, kondizom és néha úszom is, hogy megőrizzem a vonalaimat, tudatosan odafigyelek a családom és a saját táplálkozásomra, igyekszem minél természetesebb eredetű élelmiszereket fogyasztani.”

Pont emiatt Kovács Ági számára rendkívül fontos, hogy a kozmetikumok terén is a természetességre törekedjen: „Bár még igazán csak most kezdtem el natúrkozmetikumokat használni, nagyon örülök, hogy léteznek olyan természetes, bio összetevőkből álló, hatékony készítmények, amelyek nem tartalmaznak káros, mesterséges anyagokat. Személyes tapasztalataim alapján kiemelném a Dr. Organic bioaktív csigagél termékcsaládjával kapcsolatban, hogy nagyon kellemes az illatuk és az állaguk. A kisfiam egyenesen rajong a termékek citromfüves illatáért, mikor ezeket használom, mindig megjegyzi, hogy mennyire finom a bőröm illata. Mindemellett még szabad szemmel is úgy tűnik nekem, hogy a bőröregedésgátló és hidratáló hatásuk kiváló.”


Dr. Organic – már kapható a bioaktív csigagéltermékcsalád

A Müller Drogériákban idén tavasztól már kapható a Dr. Organic bioaktív csigagél termékcsaládja, amely egy csigagélből, egy arckrémből, egy arcápoló szérumból, valamint egy szemkörnyékápoló szérumból áll. A bioaktív csigagél hidratáló, nyugtató és öregedésgátló hatással bír, használata különösen nyáron kellemes, zselés textúrája következtében. Mindazok, akik szeretik a krémesebb állagot, azok választhatják a Dr. Organic csigagél arckrémjét is, ami egy hatékony mindennapi használatra ajánlott termék hidratáló, öregedésgátló, nyugtató és revitalizáló hatással. A szemkörnyékápoló eltünteti a szem körüli apró ráncokat, újjáépíti az itt található érzékeny bőrréteget. A arcápoló szérum könnyen behatol a bőrbe és zsíros érzet nélkül hidratálja és újjáépíti azt, a bőr ezáltal ragyogóvá válik.

Kapcsolódó cikkeink