Köszönti a tavaszt a Magyar Ízek Vására
A legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal, március 3-án és 4-én rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát, melynek központjában most a legkülönfélébb sonkák és sertéshús termékek állnak.
Az is megtalálja a számítását, aki már a húsvétra készül, hiszen az ünnepi sonkák, kolbászok sora is felvonul a mustrán. De természetesen a tavaszi asztal minden egyéb hamisítatlan magyar íze is fellelhető lesz a vásári forgatagban, így kézműves sajt és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, csokoládék és édességek, liofilizált gyümölcsök, tésztafélék, fűszerek, vad és haláruk, valamint gyümölcsszörpök, bor- és pálinkakülönlegességek várják a látogatókat.
Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolók, gyermekelőadások, autentikus zenei programok és gasztronómiai bemutatók teszik még élménydúsabbá a vásárlást.
A vásárra A belépés és a kiegészítő programokon való részvétel ingyenes.
A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár.
A vásárt a Várkert Bazár fedett rendezvénycsarnokában rendezik meg, bejárat az Ybl Miklós tér felől.
Termékkategóriák a vásáron:
Sonka, kolbász, húsáru
Sajtok, tejtermékek
Lekvárok, mézek
Szörpök, gyümölcslevek
Édességek (csokoládé, mézeskalács, kürtőskalács)
Borok, kézműves sörök, pálinkák
Torma, mustár, paprika- és zöldségkrémek
Olajok, fűszerek, tészták
Savanyúságok
Friss zöldség, gyümölcs
Programok:
Kézműves kistermelők kiállítása és vására – szombaton 10:00–20:00, vasárnap 8:00–18:00 óra között
Gasztroshow – Látványkonyha és gasztrobemutatók minden nap
Színpadi programok – Gyermek- és felnőtt előadások, Ringató, gólyalábasok, bábszínház, zenés-táncos műsorok
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >Emelkedett a baromfi- és a sertésvágások száma 2024-ben
A magyarországi vágóhidakon 84,8 ezer darab szarvasmarhát vágtak le 2024-ben,…
Tovább olvasom >Sonkák az árérzékenység hálójában
Nagyjából a tavalyi számokat és trendeket várják a sonkagyártók az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >