Köszönti a tavaszt a Magyar Ízek Vására
A legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal, március 3-án és 4-én rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát, melynek központjában most a legkülönfélébb sonkák és sertéshús termékek állnak.

Az is megtalálja a számítását, aki már a húsvétra készül, hiszen az ünnepi sonkák, kolbászok sora is felvonul a mustrán. De természetesen a tavaszi asztal minden egyéb hamisítatlan magyar íze is fellelhető lesz a vásári forgatagban, így kézműves sajt és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, csokoládék és édességek, liofilizált gyümölcsök, tésztafélék, fűszerek, vad és haláruk, valamint gyümölcsszörpök, bor- és pálinkakülönlegességek várják a látogatókat.
Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolók, gyermekelőadások, autentikus zenei programok és gasztronómiai bemutatók teszik még élménydúsabbá a vásárlást.
A vásárra A belépés és a kiegészítő programokon való részvétel ingyenes.
A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár.
A vásárt a Várkert Bazár fedett rendezvénycsarnokában rendezik meg, bejárat az Ybl Miklós tér felől.
Termékkategóriák a vásáron:
Sonka, kolbász, húsáru
Sajtok, tejtermékek
Lekvárok, mézek
Szörpök, gyümölcslevek
Édességek (csokoládé, mézeskalács, kürtőskalács)
Borok, kézműves sörök, pálinkák
Torma, mustár, paprika- és zöldségkrémek
Olajok, fűszerek, tészták
Savanyúságok
Friss zöldség, gyümölcs
Programok:
Kézműves kistermelők kiállítása és vására – szombaton 10:00–20:00, vasárnap 8:00–18:00 óra között
Gasztroshow – Látványkonyha és gasztrobemutatók minden nap
Színpadi programok – Gyermek- és felnőtt előadások, Ringató, gólyalábasok, bábszínház, zenés-táncos műsorok
Kapcsolódó cikkeink
Elindult a 10. Olasz Gasztronómiai Világhét – az olasz ízek, kultúra és innováció ünnepe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >10 éves a MOL Fresh Corner – az olimpiai bajnoktól a Tankcsapdáig mindenki az ország legkedveltebb hot-dogját ünnepli
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A palócleves nem palóc – így született meg a magyar gasztronómia egyik ikonikus étele
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt a Companies for the Future Award 2026 pályázati időszaka
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >5. Foodconf: Ahol a résztvevők ráharapnak az élelmiszer-innovációk ízére
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Bővülő szakmai kínálat: újra itt a SIRHA Budapest!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


