Köszönti a tavaszt a Magyar Ízek Vására
A legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal, március 3-án és 4-én rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát, melynek központjában most a legkülönfélébb sonkák és sertéshús termékek állnak.
Az is megtalálja a számítását, aki már a húsvétra készül, hiszen az ünnepi sonkák, kolbászok sora is felvonul a mustrán. De természetesen a tavaszi asztal minden egyéb hamisítatlan magyar íze is fellelhető lesz a vásári forgatagban, így kézműves sajt és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, csokoládék és édességek, liofilizált gyümölcsök, tésztafélék, fűszerek, vad és haláruk, valamint gyümölcsszörpök, bor- és pálinkakülönlegességek várják a látogatókat.
Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolók, gyermekelőadások, autentikus zenei programok és gasztronómiai bemutatók teszik még élménydúsabbá a vásárlást.
A vásárra A belépés és a kiegészítő programokon való részvétel ingyenes.
A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár.
A vásárt a Várkert Bazár fedett rendezvénycsarnokában rendezik meg, bejárat az Ybl Miklós tér felől.
Termékkategóriák a vásáron:
Sonka, kolbász, húsáru
Sajtok, tejtermékek
Lekvárok, mézek
Szörpök, gyümölcslevek
Édességek (csokoládé, mézeskalács, kürtőskalács)
Borok, kézműves sörök, pálinkák
Torma, mustár, paprika- és zöldségkrémek
Olajok, fűszerek, tészták
Savanyúságok
Friss zöldség, gyümölcs
Programok:
Kézműves kistermelők kiállítása és vására – szombaton 10:00–20:00, vasárnap 8:00–18:00 óra között
Gasztroshow – Látványkonyha és gasztrobemutatók minden nap
Színpadi programok – Gyermek- és felnőtt előadások, Ringató, gólyalábasok, bábszínház, zenés-táncos műsorok
Kapcsolódó cikkeink
Erősödött az élő sertés exportja
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 22,7 százalékkal 22,5 ezer…
Tovább olvasom >Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >