Köszönti a tavaszt a Magyar Ízek Vására
A legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal, március 3-án és 4-én rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát, melynek központjában most a legkülönfélébb sonkák és sertéshús termékek állnak.
Az is megtalálja a számítását, aki már a húsvétra készül, hiszen az ünnepi sonkák, kolbászok sora is felvonul a mustrán. De természetesen a tavaszi asztal minden egyéb hamisítatlan magyar íze is fellelhető lesz a vásári forgatagban, így kézműves sajt és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, csokoládék és édességek, liofilizált gyümölcsök, tésztafélék, fűszerek, vad és haláruk, valamint gyümölcsszörpök, bor- és pálinkakülönlegességek várják a látogatókat.
Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolók, gyermekelőadások, autentikus zenei programok és gasztronómiai bemutatók teszik még élménydúsabbá a vásárlást.
A vásárra A belépés és a kiegészítő programokon való részvétel ingyenes.
A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár.
A vásárt a Várkert Bazár fedett rendezvénycsarnokában rendezik meg, bejárat az Ybl Miklós tér felől.
Termékkategóriák a vásáron:
Sonka, kolbász, húsáru
Sajtok, tejtermékek
Lekvárok, mézek
Szörpök, gyümölcslevek
Édességek (csokoládé, mézeskalács, kürtőskalács)
Borok, kézműves sörök, pálinkák
Torma, mustár, paprika- és zöldségkrémek
Olajok, fűszerek, tészták
Savanyúságok
Friss zöldség, gyümölcs
Programok:
Kézműves kistermelők kiállítása és vására – szombaton 10:00–20:00, vasárnap 8:00–18:00 óra között
Gasztroshow – Látványkonyha és gasztrobemutatók minden nap
Színpadi programok – Gyermek- és felnőtt előadások, Ringató, gólyalábasok, bábszínház, zenés-táncos műsorok
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >