Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program: Idén is 1000 alsó tagozatos gyermek kezdi a tanévet új iskolatáskával

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 01. 11:35

Idén 8. alkalommal támogatja a Köszönjük, SIÓ Program a rászoruló, szorgalmas alsó tagozatosok iskolakezdését. Ezzel a 2008-2015 között támogatott gyermekek létszáma már eléri a 8500-at.

Sio

A Köszönjük, SIÓ! Program 2008 óta támogatja a gyermekek iskolakezdését, évente 900-1200 rászoruló és szorgalmas gyermek és családja számára könnyítve a terheken.

Az országos program hangsúlyt fektet arra, hogy közösségi összefogás keretében valósuljon meg a támogatás. Ez azt jelenti, hogy egyetlen intézmény pályázata sem érvényes legalább 25db, a pályázathoz csatolt, nem rászoruló gyerekek által készített rajz nélkül. Ennek köszönhetően, jelenleg mintegy 25 000 gyermekrajz tekinthető meg. A rajzok elkészítését a Program olyan oktatási anyaggal támogatja, ami hozzásegíti a gyerekeket empátiájuk és érzelmi intelligenciájuk fejlesztéséhez.

„A Sió-Eckes Kft. számára a gyermekek egészsége, biztonságos fejlődésének támogatása az egyik legfontosabb érték. Arra törekszünk, hogy projektjeink, kezdeményezéseink hosszú távon, fenntarthatóan működjenek, aminek az egyik legjobb példája a Köszönjük, SIÓ! Program 8 éves története. A több száz intézmény, ahova eljutottunk, a sokezer rajzoló-, velünk bulizó- és rászoruló gyermek, valamint a program honlapján található gyermekrajzok és fotók pedig ennek ékes bizonyítékai ” – emelte ki Fazekas Endre, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója.

Az augusztus végén az iskolákba megérkezett iskolatáskák idén sem üresek, az iskolai munkát támogató eszközöket tartalmaznak.

„Úgy gondoljuk, hogy a felnőttkori társas kompetenciák fejlettsége nagymértékben múlik a gyermekkorban elsajátított készségekhez. Azzal, hogy a közösségek tagjait egymáshoz közelebb segítjük, a közös élményeken keresztül tapasztalhatják meg a közösségben rejlő erőt, ami korunk egyik legfontosabb kihívása. A rászorultság, különösen gyermekkorban, a külső körülményektől függ. A Köszönjük, SIÓ! Program másik fontos célja, hogy megmutassa, aki aktív, tesz, annak létezik kiút.” – jegyezte meg Nagy Györgyi, vállalati PR tanácsadó, a Program felelőse.

A Program rajzversenye jelenleg is (2015. szeptember 30-ig) zajlik, a közösségek gyűjtik az online leadható szavazatokat az oldal Galériájában, amiről a www.koszonjuksio.hu oldal Rajzverseny oldalán, valamint a Köszönjük, Sió! Program Facebook oldalán olvashatnak.

Kapcsolódó cikkeink