Koch’s: növekvő pályán a termelés és az értékesítés
A tavaly bevezetett nagy sikerű prémiumtermékek után márciusban, a Sirha Budapest kiállításon újabb innovatív készítményekkel jelentkezett a Koch’s Torma Kft. 2022-ben már a Develey brand is megjelenik a kínálatukban.
„Két számjegyű növekedést értünk el 2021-ben, a hazai és az exportpiacokon egyaránt” – válaszolta kérdésünkre Bacskai József, a cég értékesítési vezetője, aki a múlt év januárjától irányítja a területet. – „A legfőbb cél az volt, hogy termékeink országszerte elérhetőek legyenek, 2022-ben is ezen dolgozunk. Jó úton haladunk, már nemcsak a multinacionális láncoknál, hanem minden nagykereskedőnél is kaphatók a készítményeink. Eladási mutatóink folyamatosan javulnak, növekvő pályán tarthatjuk az értékesítést és a termelést egyaránt.
Azon vagyunk, hogy a fogyasztóknak a Koch’s szó hallatán a torma- és mustárkészítményeink mellett azok a szószaink is eszükbe jussanak, amelyek korábban nem voltak elérhetők Magyarországon: mint például a BBQ & Burger szósz, a mézes chili, a mangós, uborkás vagy gyömbéres-mézes tormák, a halételekhez alkotott mártás. Ezek már a Develey Senf & Feinkost Gmbh fejlesztései. Úgy kerültek a képbe, hogy a Develey Senf & Feinkost Gmbh megvásárolta a Koch’s Torma Kft.-t. Ez egy nagy német családi vállalkozás, közel 3 ezer dolgozóval, 16 magyarországihoz hasonló üzemmel. A Koch’s Torma Kft. a cégcsoport tagjaként viszi tovább a márkát, és a Develey brand önállóan is megjelenik a kínálatunkban.”
A kiskunfélegyházi cég 110 fővel dolgozik, és Hajdú-Bihar megyében 150 hektár saját tulajdonú szántóföldön gazdálkodik. Saját feldolgozásra termeszt tormát, mustármagot, repcét. Itt van az újlétai átvevőtelepe is, ahol további alapanyagokat vásárol fel a környékbeli gazdáktól.
„Hiszünk abban, hogy a magyar fogyasztók magyar termékeket választanak, most már egyre gyakrabban. Ezért is alkalmazzuk a Magyar Termék védjegyeit már 19 készítményünk, köztük a KIS-KUN márkánk esetében. A tudatos választásban segítenek a Magyar Termék Nonprofit promóciói is. Az edukálás érdekében veszünk részt ezekben, mert még mindig messze vagyunk az osztrák példától, ahol a szülők már eleve arra nevelik a gyerekeiket, hogy saját régiójuk termékeit részesítsék előnyben.” //
Kapcsolódó cikkeink
A Strand Fesztivál résztvevőit kérdezte a CBA az AI használatáról
A Strand Fesztiválon a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel közösen megjelent…
Tovább olvasom >KOCH’s – a konstans magas minőségű hazai termelés szolgálatában
A KOCH’s évszázados tradíciókra építve napjainkra nemzetközi szinten is elismert…
Tovább olvasom >Mesterművek néven podcastsorozatot indít a Magyar Termék!
A Magyar Termék Nonprofit Kft. hazánk egyik legjelentősebb szervezete a hazai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >