Klímasemlegességre törekszik a Danish Crown
A Dániában székelő húsipari szövetkezet, a Danish Crown célja, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, majd 2030-ra a minden egyes kilogramm sertéshúsra jutó üvegházhatású gázok kibocsátását 50%-kal szeretné mérsékelni 2005-höz képest.
Ezen túl, a szövetkezet az egész szervezetre kiterjedő, az energiára, vízre, fogyasztásra és csomagolásra fókuszáló projekteket indít. Kutatókkal és más iparági vállalatokkal való együttműködések elősegítésével innovatív fenntartható megoldásokat kíván feltárni.
A vállalat következő kezdeményezése a fogyasztókkal való kommunikációra és támogatásuk elnyerésére irányul majd.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Állatfeldolgozás 2024-ben: Növekvő sertés- és baromfivágások, csökkenő szarvasmarha- és juhfeldolgozás
2024 első három negyedévében vegyes eredményeket mutattak a magyar vágóhidakon…
Tovább olvasom >Elindult a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány
A kiegyensúlyozott táplálkozásban kiemelt helyet foglalnak el a vörös húsok,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Munch-ba olvad Románia legnagyobb ételmentő platformja, így már közel hatezer partnertől lehet ételt menteni
A cseh versenytárs felvásárlása után, Romániában is folytatja a stratégiáját…
Tovább olvasom >A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >95 millió forint segítség másfél hónap alatt a Tesco munkatársaitól és vásárlóitól a rászorulóknak
95 millió forinttal támogatja az ország legnagyobb adománygyűjtő csapata az…
Tovább olvasom >