Klímasemlegességre törekszik a Danish Crown
A Dániában székelő húsipari szövetkezet, a Danish Crown célja, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, majd 2030-ra a minden egyes kilogramm sertéshúsra jutó üvegházhatású gázok kibocsátását 50%-kal szeretné mérsékelni 2005-höz képest.
Ezen túl, a szövetkezet az egész szervezetre kiterjedő, az energiára, vízre, fogyasztásra és csomagolásra fókuszáló projekteket indít. Kutatókkal és más iparági vállalatokkal való együttműködések elősegítésével innovatív fenntartható megoldásokat kíván feltárni.
A vállalat következő kezdeményezése a fogyasztókkal való kommunikációra és támogatásuk elnyerésére irányul majd.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Állatfeldolgozás 2024-ben: Növekvő sertés- és baromfivágások, csökkenő szarvasmarha- és juhfeldolgozás
2024 első három negyedévében vegyes eredményeket mutattak a magyar vágóhidakon…
Tovább olvasom >Elindult a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány
A kiegyensúlyozott táplálkozásban kiemelt helyet foglalnak el a vörös húsok,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ezek voltak 2024 legkeresettebb műszaki cikkei
Idén sem csökkent a technológia iránti érdeklődés a magyarok körében,…
Tovább olvasom >Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és…
Tovább olvasom >A Lidl a VEGANUÁR™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett
A Lidl Magyarország a VeganuárTM 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett.…
Tovább olvasom >