Kizárólag magyar szárnyast árul az ALDI

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 04. 06. 11:40

Rendkívül gazdag, kizárólag hazai beszállítóktól származó szárnyas-választékkal várja vásárlóit az ALDI Magyarország. A vevők körében legnépszerűbb friss szárnyashús, a csirke mellett az állandó szortiment részét képezik a különféle pulykahúsok, illetve a kacsahús – mindezt többféle kiszerelésben kínálja az áruház. Az áruházlánc itthoni kínálatának már több mint fele magyar beszállítóktól érkezik.

 

Az ALDI magyarországi piacra lépése óta törekszik arra, hogy minél több terméket szerezzen be itthonról. A kezdetek óta számos zöldség és gyümölcs, tejtermék és tőkehús magyar termelőktől és feldolgozóktól kerül az áruházlánc polcaira. Ez a törekvés egyrészt összhangban van a vásárlók elvárásaival, hiszen mind többen keresik a kiváló minőségű magyar termékeket, másrészt a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar számára nyújt hosszú távú lehetőséget a honi piacon. Az ALDI-val kötött partnerség a környezetvédelem szempontjából is előnyös mind a gyártóknak, mind a lakosságnak, hiszen minél rövidebb egy szállítási lánc, annál alacsonyabb az értékesítés karbon-lábnyoma.

Az ALDI Magyarország kínálatában a friss szárnyashúsok döntő többsége már korábban is magyar beszállítóktól érkezett, a tavalyi év során pedig újabb szintet lépett a vállalat: üzleteiben tavaly nyár óta már csak magyar szárnyashús található. Ezen felül nem csupán az állandó, hanem a szezonális kínálat is magas minőségű, kitűnő ár-érték arányú, kizárólag magyar szárnyashúsból áll.

A több mint 20 termékből álló szárnyas-választék jelenleg öt magyar cégtől származik: a csirkehúsok a Master Good-tól, a Szögedi Csirkétől és a Meat-Land-tól, a pulykahúsok a Gallfood-tól érkeznek, a kacsahúsok pedig a Hungerittől. A szárnyas-kínálatban számos termék rendelkezik „Magyar termék” védjeggyel. A csirkehúsok közül a legnépszerűbbek a takarékos, nagy kiszerelésben kapható vákuumos csomagok, a tálcás kiszerelésben elérhető csirkemellfilé, valamint a csirke alsó- és felsőcomb. A vásárlók az állandó kínálatban kapható pulykahúsokból előszeretettel választják a kisebb kiszerelésű, 450 grammos pulykamellfilét és a darált pulykahúst, a kacsahúsok közül a kacsamellfilé, a kacsacomb és az egész kacsa a legkelendőbb. A választékban az egyik kedvelt újdonság a kacsa levescsomag, jelenleg is kapható GMO-mentes csirke, április 12-től pedig négy újabb termék közül választhatnak a vásárlók: marinált csirkemell, grillmix, saslik és combfilé is elérhető lesz minden ALDI áruházban. A karácsonyi időszakban pedig bébipulykát is kínál az ALDI a vásárlóinak.

 

Kapcsolódó cikkeink