Kiváló Magyar Élelmiszerek a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjében

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 08. 00:07

Megtartotta a 2010. február 21-22-én Budapesten sorra kerülő Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjének első technikai megbeszélését a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

A találkozón, melyen részt vettek a melegkonyhás csúcsgasztronómiai verseny döntőjébe jutott szakácsok, az elődöntők tapasztalatait értékelték, továbbá a versenyzők eligazítást kaptak a februári verseny tudnivalóiról is.
„Bár a tűzhely mellett egymás versenytársai lesztek, az addig hátralévő időben mégis egy csapatként, közösségként kell együtt dolgoznunk, hogy majdan az arra legalkalmasabb képviselhesse Genfben a magyar szakácstársadalom egészét” – mondta Kreil Vilmos, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, aki átadta az elődöntőkből a legmagasabb pontszámmal továbbjutó versenyzőnek, a Hertelendy Kastélyszálló séfjének, Kostyál Gábornak a 83 esztendős Paul Bocuse személyes jókívánságait és ajándékát.
A találkozón megkülönböztetett figyelmet szenteltek a döntőn felhasználandó alapanyagok kérdésének is. Tekintettel arra, hogy az Akadémia fontos feladatának tekinti a jó minőségű, hazai alapanyagok előtérbe helyezését, a Foodapest kiállításon megrendezendő döntőn a versenyzőknek kötelezően előírt elemként fel kell használni legalább három, az Agrármarketing Centrum „Kiváló Magyar Élelmiszer” körébe tartozó termékét is.
A megbeszélés hivatalos programja során a versenyzők kisorsolták a kétnapos verseny rajtsorrendjét.


Kapcsolódó cikkeink