Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket adtak át az OMÉK-on

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 22. 11:13

Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket, OMÉK Élelmiszer díjakat és OMÉK Helyi termék díjakat, valamint miniszteri különdíjakat adott át a földművelésügyi miniszter  Budapesten, a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállításon és Vásáron (OMÉK).

 

Fazekas Sándor a díjátadón kiemelte: az OMÉk-on azok a mezőgazdasági termelők és élelmiszer-előállítók mutatják be munkájuk eredményét, termékeiket, akik a legkiválóbbak saját szakterületükön. A terméken keresztül mutatkozik meg leginkább a jó munka minősége, és mindig vannak olyan újdonságot, innovációt tartalmazó termékek, amelyek megérdemlik, hogy külön elismerésben is részesüljenek – fűzte hozzá.

Zsigó Róbert, az Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a díjátadó gálán az MTI-nek elmondta: az 1998-ban létrehozott Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet jelenleg több mint száz termék viselheti. A védjegyet három évig használhatják a jogosultak, majd újra kell pályázniuk, ha továbbra is meg szeretnék tartani. Az államtitkár szerint ez a védjegy is segíthet abban, hogy minél többen gondolják úgy, hogy érdemes Magyarországon jó alapanyagot termelni és feldolgozni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink