Kiválasztották az egri főiskola borát

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 22. 12:00

Sike Tamás 2009-as évjáratú Egerszóláti Olaszrizlingje nyerte el az Eszterházy Károly Főiskola Fehérbora 2012 címet az intézmény által kiírt borversenyen, vörösbor kategóriában pedig az Egri Korona Borház 2008-as Selection Egri Merlot-ja lett a győztes – tájékoztatta kedden az MTI-t az intézmény sajtószóvivője.

A cím elnyerése egyben azt is jelenti, hogy a mintegy 10 ezer hallgatót oktató felsőoktatási intézmény a 2012-es évben a díjnyertes borokat kínálja a vendégeknek a különböző rendezvényeken – közölte Csáfor Hajnalka.

Mint elmondta: a zsűri rekordszámú, mintegy 40 benevezett bor közül választotta ki a két nyertest; fehér kategóriában 15, vörös kategóriában pedig 25 bor versengett a cím elnyeréséért.

A borokat Pók Tamás borász elnöklete mellett, a szokásos nemzetközi szinten elfogadott 100 pontos vakbírálati módszerrel rangsorolta a neves egri borászok alkotta szakmai, majd a főiskola vezetőiből és szakoktatóiból álló társadalmi zsűri.

A verseny presztízsét jelzi, hogy évről évre emelkedik a benevezett borok száma; az eddigi csúcsot a tavalyi esztendő tartotta 32 pályázó egri borral – mondta Csáfor Hajnalka. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink