Kiszámolja a karbonlábnyomot a Nestlé új minősítőrendszere
A Nestlé Professional USA és a World Resources Institute (WRI) közösen létrehozta a Cool Food Menu minősítést, amelynek célja klímabarát élelmiszerek biztosítása a fogyasztóknak az ételkiszállító cégeken keresztül.
A Cool Food Meals minősítéssel rendelkező ételeknek kifejezetten alacsony a karbonlábnyoma, így a környezettudatos fogyasztók számára is kiváló opció a megrendelésük.
Az ételek között szerepel a növényi alapú fehérjét tartalmazó Sweet Earth Foods-termékek is, amelyek egyike a Nestlé Professional márkáinak.
A WRI a végső termék gyártásához szükséges folyamatokból számolja ki az ételek karbonlábnyomát. Ha ez az érték a megállapított szint alá esik, megkapja a Cool Food Meal minősítést.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
Zöldítené lábnyomát a Coviran
A spanyol kiskereskedelmi szövetkezet, a Coviran karbonlábnyomának csökkentése és hálózatának…
Tovább olvasom >Új vezető a Nestlé Professional hazai üzletágának élén
2024. április 1-től Kapás Gyula tölti be a HoReCa szektorban…
Tovább olvasom >Jövő a jelenben
A novemberben már harmadik alkalommal megrendezett Plant-Powered Perspectives üzleti konferenciának…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >