Kiszámolja a karbonlábnyomot a Nestlé új minősítőrendszere
A Nestlé Professional USA és a World Resources Institute (WRI) közösen létrehozta a Cool Food Menu minősítést, amelynek célja klímabarát élelmiszerek biztosítása a fogyasztóknak az ételkiszállító cégeken keresztül.

Nyugodtan ehetjük
A Cool Food Meals minősítéssel rendelkező ételeknek kifejezetten alacsony a karbonlábnyoma, így a környezettudatos fogyasztók számára is kiváló opció a megrendelésük.
Az ételek között szerepel a növényi alapú fehérjét tartalmazó Sweet Earth Foods-termékek is, amelyek egyike a Nestlé Professional márkáinak.
A WRI a végső termék gyártásához szükséges folyamatokból számolja ki az ételek karbonlábnyomát. Ha ez az érték a megállapított szint alá esik, megkapja a Cool Food Meal minősítést.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >A biogáz jövője a mi jövőnk is
Az Európai unió 10-szeresére akarja emelni a térség biogáz termelését…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Az élelmiszerbiztonságra is kihathat a ragadós száj- és körömfájás-járvány
Miközben a hatóságok versenyt futnak az idővel, hogy megfékezzék a…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >