Kiszámolja a karbonlábnyomot a Nestlé új minősítőrendszere
A Nestlé Professional USA és a World Resources Institute (WRI) közösen létrehozta a Cool Food Menu minősítést, amelynek célja klímabarát élelmiszerek biztosítása a fogyasztóknak az ételkiszállító cégeken keresztül.
A Cool Food Meals minősítéssel rendelkező ételeknek kifejezetten alacsony a karbonlábnyoma, így a környezettudatos fogyasztók számára is kiváló opció a megrendelésük.
Az ételek között szerepel a növényi alapú fehérjét tartalmazó Sweet Earth Foods-termékek is, amelyek egyike a Nestlé Professional márkáinak.
A WRI a végső termék gyártásához szükséges folyamatokból számolja ki az ételek karbonlábnyomát. Ha ez az érték a megállapított szint alá esik, megkapja a Cool Food Meal minősítést.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
A polcon vár az ebéded
Convenience, azaz kényelmi terméket azért vásárolunk, hogy az ételkészítés munkájának…
Tovább olvasom >K&H: ismét a Financial Times rangsorának az élmezőnyében
A K&H belga anyabankja, a KBC Csoport 2024-ben is felkerült…
Tovább olvasom >Zöldítené lábnyomát a Coviran
A spanyol kiskereskedelmi szövetkezet, a Coviran karbonlábnyomának csökkentése és hálózatának…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet
Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az…
Tovább olvasom >