Kiszámolja a karbonlábnyomot a Nestlé új minősítőrendszere
A Nestlé Professional USA és a World Resources Institute (WRI) közösen létrehozta a Cool Food Menu minősítést, amelynek célja klímabarát élelmiszerek biztosítása a fogyasztóknak az ételkiszállító cégeken keresztül.

Nyugodtan ehetjük
A Cool Food Meals minősítéssel rendelkező ételeknek kifejezetten alacsony a karbonlábnyoma, így a környezettudatos fogyasztók számára is kiváló opció a megrendelésük.
Az ételek között szerepel a növényi alapú fehérjét tartalmazó Sweet Earth Foods-termékek is, amelyek egyike a Nestlé Professional márkáinak.
A WRI a végső termék gyártásához szükséges folyamatokból számolja ki az ételek karbonlábnyomát. Ha ez az érték a megállapított szint alá esik, megkapja a Cool Food Meal minősítést.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >A biogáz jövője a mi jövőnk is
Az Európai unió 10-szeresére akarja emelni a térség biogáz termelését…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Drágább Barbie, soványabb Heinz – Trump vámjai átrajzolják a globális fogyasztói piacot
Donald Trump vámpolitikájának hatása egyre több iparágat érint: játékgyártók, autóipari…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >