Kis borászat nagy sikerei
Hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő, eredményekben gazdag évet zárt Váli Péter Badacsonyörsön található pincészete, a közel 10 hektáron organikusan gazdálkodó Váli Birtok. A világ egyik legismertebb borszakértője, az amerikai származású James Suckling idén két bort is kóstolt a pincészettől, mindkettőt magas pontszámmal értékelve. A Tabula Rasa nevű rajnai rizling 92, míg a kéknyelű 91 pontot kapott. Emellett a kéknyelű megnyerte az Európa Kulturális Fővárosa fehér bora kategóriát is.

Váli Péter 10 hektáron organikusan gazdálkodik
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
A pincészet sikereit a tulajdonos szerint a csapatmunkának, a család támogatásának és elhivatottságuknak köszönhetik. Az idei évben a Grow du Monde világversenyen az olaszrizlingjük világbajnok lett, és számos más elismerésben is részesültek, például a Top 100 magyar bor közé választásban. Váli Péter hangsúlyozza, hogy a siker titka a szívvel végzett munka és az elszántság, és mindig a család marad számára a legfontosabb. //
Kapcsolódó cikkeink
A Lidl Magyarország a hazai borászatok sikeréért is dolgozik
A Lidl Magyarország 2024-ben mintegy 17,5 milliárd forinttal, az elmúlt…
Tovább olvasom >Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >