Kilencvenéves Magyarország legismertebb Medvéje
A világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester 1925-ben hozta el Magyarországra. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje, és így, 1930-ban megszületett a minőségi nagylyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később a répcelaki gyárból már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, amely teljesen újraírta annak történetét. A Pannontej Rt. – ma már Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven – a mai napig Répcelakon gyártja a kördobozos Medve sajtokat.
Az ünnepi év nem múlhat el egy, a hőskort idéző elem felidézése nélkül. A Medve sajt ugyanis – márciusban, limitált kiadásként – az ikonikus, klasszikus csomagolásában jelent meg az üzletek polcain. //
Kapcsolódó cikkeink
Bezárja répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét a Savencia
Átszervezi magyarországi működését a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt.…
Tovább olvasom >Közkedvelt márkák is használják
A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. brandjeivel először a Magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nemzetközi felmérés: rekordmagas az utazási kedv Európában a globális feszültségek ellenére is
Az éghajlatváltozás, a globális bizonytalanságok és a geopolitikai zavarok ellenére…
Tovább olvasom >Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Marriott Residences márkanév alatt születik újjá a Körszálló
Új életre kel a budai látkép ikonikus eleme, a Körszálló.…
Tovább olvasom >