Kilencvenéves Magyarország legismertebb Medvéje
A világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester 1925-ben hozta el Magyarországra. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje, és így, 1930-ban megszületett a minőségi nagylyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később a répcelaki gyárból már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, amely teljesen újraírta annak történetét. A Pannontej Rt. – ma már Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven – a mai napig Répcelakon gyártja a kördobozos Medve sajtokat.
Az ünnepi év nem múlhat el egy, a hőskort idéző elem felidézése nélkül. A Medve sajt ugyanis – márciusban, limitált kiadásként – az ikonikus, klasszikus csomagolásában jelent meg az üzletek polcain. //
Kapcsolódó cikkeink
Közkedvelt márkák is használják
A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. brandjeivel először a Magyar…
Tovább olvasom >
Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Átszervezi tevékenységét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. –…
Tovább olvasom >További cikkeink
További 4 éven át Hinora Ferenc a Magyar Marketing Szövetség elnöke
A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május…
Tovább olvasom >A kormány kompenzációval segíti a sertéstartó gazdákat
Az Employer Branding ma már nem csupán HR-eszköz, hanem stratégiai…
Tovább olvasom >Új környezetvédelmi bírságok: a cégeknek mostantól mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk
Egy különleges alkalomból szervezetett partnertalálkozót a Hungaria, az eseménnyel az…
Tovább olvasom >