Kilencvenéves Magyarország legismertebb Medvéje
A világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester 1925-ben hozta el Magyarországra. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje, és így, 1930-ban megszületett a minőségi nagylyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később a répcelaki gyárból már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, amely teljesen újraírta annak történetét. A Pannontej Rt. – ma már Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven – a mai napig Répcelakon gyártja a kördobozos Medve sajtokat.
Az ünnepi év nem múlhat el egy, a hőskort idéző elem felidézése nélkül. A Medve sajt ugyanis – márciusban, limitált kiadásként – az ikonikus, klasszikus csomagolásában jelent meg az üzletek polcain. //
Kapcsolódó cikkeink
Közkedvelt márkák is használják
A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. brandjeivel először a Magyar…
Tovább olvasom >Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Átszervezi tevékenységét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >