Kilencezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Ásotthalomnál

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 04. 12. 11:01

Kilencezer doboz cigarettát találtak egy gépkocsiban és egy autószállító trélerben a pénzügyőrök az ásotthalmi határátkelőhelyen – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t.

cigaretta

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Szerbiából Olaszországba tartó személygépkocsit és autószállító trélert ellenőriztek Ásotthalmon. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy a szerb rendszámú trélert házilag átalakították, s a rejtekhelyet telepakolták cigarettával.
A személyautón is friss szerelés nyomait találták. Az alapos vizsgálat után az átalakított első és hátsó lökhárítóból, az oldalküszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból is cigaretta került elő – közölte az alezredes. Hozzátette: a pénzügyőröket is meglepte a megoldás, mivel a csempészek az utólag kialakított üregekben elrejtett cigarettaszállítmányra “építették fel” újra a járművet.
A NAV a 9070 doboz cigarettát, valamint az átalakított járműveket lefoglalta, a sofőr ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárás. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink