Kilenc győztes élelmiszer utazik Párizsba

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 22. 08:00

A hazai élelmiszerek megmérettetésének egyik terepe a kétévente Párizsban megrendezett SIAL nemzetközi élelmiszer-kiállítás, illetve az ennek keretében szervezett SIAL d’Or termékverseny. Az idei verseny hazai zsűrizésére a FOODAPEST kiállítás keretein belül került sor.2010-ben is a Trade magazin lett a párizsi kiállítás magyar médiapartnere, és így a hazai előválogató lebonyolítója is. A Nielsen piackutató céggel együttműködésben olyan termékeket vártak a versenyre, amelyek az előző kiállítás óta eltelt két évben jelentek meg a magyar kiskereskedelemben, és újdonságuk erejével sikert arattak a fogyasztók körében.
A kilenc meghirdetett kategóriában 64 termék nevezett, amelyből 61 volt értékelhető. Az évek óta változatlan összetételű, neves szakemberekből álló zsűri olyanokat választott kategóriagyőztesnek, amelyek valódi innovációt jelentettek a piacon.
A SIAL termékbesorolása eltér a Nielsen kategorizálási elveitől, ami megnehezítette a zsűri dolgát. Ennek ellenére sikerült olyan győzteseket kiválasztani, amelyek a május 10–11-ei párizsi döntőn is megállják a helyüket. Párizsban, ahová magazinunk viszi ki a termékeket, a 29 ország kilenc-kilenc nyertese dönt egymás között a kategóriaelsőségekről, nagyon rövid, két perces hosszúságú prezentációk alapján. Egyikük emellett elnyeri a Sial d’Or Nagydíjat is. Ezenkívül az egyes országok legmagasabb pontszámot elért termékei Országdíjat kapnak, végső helyezésüktől függetlenül.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre az októberi SIAL-on kerül sor.
A kilenc magyar győztes kategóriánként:
• Édes élelmiszer – SIÓ Vitatigris Gyümölcspüré (SIÓ-ECKES)
• Bor – Vajkai Reserve borok (Villányi Borok Háza)
• Alkoholos italok – Matheus Pálinka (Matheus Pálinkaház)
• Nem alkoholos italok – SIÓ Prémium PET gyümölcslevek
(SIÓ-ECKES)
• Sós fagyasztott termékek – Gyorsfagyasztott, darabolt
medvehagymalevél (Mirelite Mirsa Zrt.)
• Hűtött tejtermék – Pöttyös 10 pontos meggyes
és kókuszos-mandulás ízben (FrieslandCampina Zrt.)
• Hűtött nem tejtermék – Bocsi Friss Csirkehús (Her-Csi-Hús)
• Sós élelmiszer – PICK Mangalica vastagkolbász
• Édes fagyasztott élelmiszer – Carte d’Or Dobostorta
jégkrém (Unilever)

Kapcsolódó cikkeink