Kilenc éves az első Praktikerben telepített PRICER elektronikus polccímke

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 15. 14:58

Üres marketing ígéretek helyett a PRICER elektronikus polccímkék az üzletpolcokon is kimagasló minőséget nyújtanak, kiválóan példázza ezt a Praktiker barkácsáruházak és a Szintézis ZRt. már 9 éves együttműködése is. A Praktiker elektronikus polccímke projektje volt Magyarország első ESL installációja.

DSC_8488 másolat

Az elektronikus polccímkék térhódítása néhány éve érezhető, azonban a technológia jóval korábban megjelent a piacon. A Szintézis ZRt. mint a PRICER elektronikus polccímkék kizárólagos magyarországi forgalmazója már 12 éve foglalkozik a digitális polccímkék telepítésével.


A PRICER világviszonylatban piacvezető 60 %-os részesedésével és hazánkban is az egyik legkedveltebb elektronikus polccímke megoldásnak számít. Működésük hadiipari technológián alapul, szegmens vagy e-papír alapú kijelzőik gyors kommunikációra képesek, üzemidejük pedig jóval meghaladja az elvártakat.

„Az első vecsési Praktiker a Future Store bemutató áruház koncepció alapján épült, ezért is kerültek látókörünkbe az elektronikus polccímkék. A beszállító választása gyorsan megtörtént, mivel akkoriban, a projekt indulásakor egyedül a Pricer elektronikus polccímke megoldás volt képes kétirányú kommunikációra. A kétirányú rendszer biztonságot nyújt a polccímkék frissítésekor, mindig azonnal visszajelzést kapunk a címkéken lévő árakról és a címkék állapotáról. A Pricer megoldása kezeli a különböző pénznemek egy címkén történő megjelenítését, ez különösen hasznos a határ közeli és budapesti áruházainkban. A Pricer elektronikus polccímkék nagyban tehermentesítik kollégáinkat az árazáskor, a technológiának köszönhetően mindig naprakészek vagyunk az aktuális raktárkészletről, valamint felgyorsult a logisztika is. További nagy előny, hogy a címkéknek köszönhetően az árak azonosításában magabiztosabbak a vevők, gyorsul a vásárlói döntés, valamint a polcokon lévő árak és a kasszaárak garantáltan megegyeznek, így nem lesz kellemetlenség a fizetéskor.” – mondta Vígh Balázs, a Praktiker Kft. informatikai vezetője.

Érdekesség, hogy a gyártói adatok szerint a szegmens címkék 8-10 évig, a grafikus címkék pedig 5-7 évig is működésképesek elemcsere nélkül, ennek ellenére a vecsési Praktikerben a teljes infrastruktúra 9 éve zavartalanul működik. Hat hazai Praktikerekben közel 200 000 darab szegmens és 3600 grafikus címke üzemel.

„A közel 10 éve működő elektronikus polccímke rendszerrel kapcsolatos problémáinkat egy kezemen meg tudnám számolni, az esetleges kisebb zavarok elhárításában pedig Szintézis ZRt. szakemberei gyorsan és kompetensen állnak rendelkezésünkre.” – tette hozzá a Praktiker informatikai vezetője.

DSC_8539 másolat

Bővebb információ: www.pricer.hu

Kapcsolódó cikkeink