Kik azok a Hotelhősök?
Nemrégiben kaptuk az információt, hogy tél végén a HotelHero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ ) CSR szekció második országos, immár a határon is átívelő megmozdulásának eredményeként 1600 adag étel készült rászoruló családoknak. Összesen 16 konyhában közel 50 séf és szakács vett részt az akcióban. Minthogy ez nem az első ilyen lelkesítő hír volt róluk, utánanéztünk, mivel foglalkozik ez a viszonylag új karitatív szakmai szervezet.
A 2020 nyarán – a CPI Hotels kezdeményezésére – megalakult HotelHero CSR csoport célja a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások és magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet. Másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve a MSZÉSZ CSR szekciójával a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: közösen segítsenek egy globális probléma megoldásában úgy, hogy közben a saját környezetükben élőket támogatják. Nagy lelkesedéssel szerveznek országos kampányokat egyre jobban megszaporodó napi hivatalos teendőik mellett végezve az önkéntes munkát. A MSZÉSZ is rögtön melléjük állt, többek között segítenek terjeszteni a tagszállodák felé a felhívásokat. A fáma szerint a szállodás kollégák az ország számos pontján lelkesen kapcsolódnak be minden akcióba , legyen szó akár iskolatakarításról, véradásról, ruhagyűjtésről, vagy mostanában a menekültek megsegítéséről. //
Kapcsolódó cikkeink
KSH: a turisztikai szálláshelyeken a vendégek száma (1,4 millió) 17, a vendégéjszakáké (3,4 millió) 16 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit áprilisban
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Újabb hónapban remekelt a turisztikai ágazat
Március után, áprilisban ismét pörgött a turizmus: a vendégek száma…
Tovább olvasom >Milliós bérigények és balatoni panorámás szállás: új realitás a nyári vendéglátásban
A balatoni nyár még el sem kezdődött igazán, de a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >