Kik azok a Hotelhősök?
Nemrégiben kaptuk az információt, hogy tél végén a HotelHero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ ) CSR szekció második országos, immár a határon is átívelő megmozdulásának eredményeként 1600 adag étel készült rászoruló családoknak. Összesen 16 konyhában közel 50 séf és szakács vett részt az akcióban. Minthogy ez nem az első ilyen lelkesítő hír volt róluk, utánanéztünk, mivel foglalkozik ez a viszonylag új karitatív szakmai szervezet.
A 2020 nyarán – a CPI Hotels kezdeményezésére – megalakult HotelHero CSR csoport célja a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások és magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet. Másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve a MSZÉSZ CSR szekciójával a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: közösen segítsenek egy globális probléma megoldásában úgy, hogy közben a saját környezetükben élőket támogatják. Nagy lelkesedéssel szerveznek országos kampányokat egyre jobban megszaporodó napi hivatalos teendőik mellett végezve az önkéntes munkát. A MSZÉSZ is rögtön melléjük állt, többek között segítenek terjeszteni a tagszállodák felé a felhívásokat. A fáma szerint a szállodás kollégák az ország számos pontján lelkesen kapcsolódnak be minden akcióba , legyen szó akár iskolatakarításról, véradásról, ruhagyűjtésről, vagy mostanában a menekültek megsegítéséről. //
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >Az Airbnb szabályozás szigorítása a budapesti lakhatási probléma megoldását szolgálja
Az Airbnb nyílt levélben fordult Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterhez, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Hideg konyha
A funkcionalitás igénye, a digitalizáció folyamatának felgyorsulása, a fogyasztói trendek…
Tovább olvasom >A zöldség-gyümölcs részleg dekadenciája – A nap képe
Avokádófrissesség-ellenőrzés egy belga szupermarkerben.
Tovább olvasom >