Kihívások, megoldások a tejpiacon
Kihívások és megoldások címmel rendezett konferenciát a Tej Terméktanács december 7-én. A rendezvény a hazai tejek és tejtermékek piaci lehetőségeit és közösségi marketingfeladatait járta körül.
Sirman Ferenc, az FVM szakállamtitkára megnyitójában arról beszélt, hogy ez az első kormány, amelynek van agrárstratégiája, amelyet szakemberek, szakmai szervezetek segítségével készített el. Dr. Nábrádi András, a Debreceni Egyetem dékánja előadásában kiemelte: egyelőre a termelő részesül legkevésbé a tejtermékek hasznából, ezért a minimális minőségi szabvány elérésére törekszik. Ezen változtatni kell. Prof. dr. Szakály Sándor, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet igazgatóhelyettese a tejtermékek, elsősorban a sajtok piaci lehetőségeit tekintette át. Szerinte a magyar gyártók a kiváló hazai alapanyagra támaszkodva, bátrabb innovációkkal és ellenállva az árversenynek, sokkal nagyobb sikereket érhetnének el a bel- és külpiacokon egyaránt. Dr. Szakály Zoltán, a Kaposvári Egyetem docense a marketingfeladatokról szólva aláhúzta: differenciáltabb stratégia kell a fiatalok tejfogyasztásának növelésére. Nem annyira az egészség, inkább az élvezet oldaláról kell közeledni hozzájuk. A fogyasztókat informálni kell a tejtermékek értékeiről, és a magyar márkák felé orientálni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >Megnövelten hőálló PET-csomagolóanyagot fejlesztett a Pro Form Kft. és a Műegyetem
Közösen fejlesztett megnövelt hőállóságú PET-csomagolóanyagot a Pro-Form Ipari és Kereskedelmi…
Tovább olvasom >