Kihívások elé állítják az emelkedő gabonaárak a Barillát
A szűkös készletek és az egyre emelkedő alapanyagárak komoly kihívást jelentenek a világ első számú olasz tésztagyártója, az 1877-ben alapított Barilla számára, és egyben felhívja a figyelmet az élelmiszer-ellátás törékenységére.
A készletek szűkösségét a legfontosabb exportálóknál a nyári hónapokban tapasztalt intenzív hőség okozta, ami a kereskedőket is meglepte, a malomiparban pedig csökkent kibocsátást eredményezett. A 2020–2024 között mintegy 1,4 milliárd eurót fejlesztésbe és innovációba fektető Barilla szerint a helyzet bizonytalan, és a magas alapanyag-, energia-, csomagolási és logisztikai költségek alig engednek teret a rugalmasságnak, a vállalat azokat nem tudja „benyelni”.
Kapcsolódó cikkeink
Fókuszban a közvetlen termelői értékesítés erősítése
Napjainkban kiemelt kérdés életünk minden területén a fenntarthatóság. Gazdasági és…
Tovább olvasom >300 millió eurót ruházott a Barilla fenntarthatóságba és innovációba
A Barilla olasz tészta- és szószmárka fenntarthatósági jelentése szerint 2023-ban…
Tovább olvasom >Nem gyártja többé a Barilla a növényi alapú Tolerant Foods tésztákat
Leállítja a Barilla Group minimálisan feldolgozott hüvelyesekből készült tésztáinak gyártását…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >