Kezükben az illat!
Heston Blumenthal jó 20 éve feltette étlapjára A tenger hangja elnevezésű ételét, egy üvegtetejű fadobozkában tálalt, tenger gyümölcseiből készített, ehető látképet, amihez a vendégek egy MP3 lejátszó segítségével hallgathatták is a tenger morajlását, merthogy – a mester szerint – az autentikus tengerhang jobban kihozza az osztriga friss zamatát. Ez lehetett az az időszak, amikor a világban tudatosodott, hogy a gasztronómia nem csak az evésről és ivásról szól. És ennek a gondolatnak a jegyében szervezik az utóbbi időben a multiszenzorális borkóstolókat, középpontban – persze az ízlelés mellett – az illatokkal való ismerkedéssel. Hadd éreztessük, milyen szinten lehet ezt művelni egy luxusborászatban!
A kaliforniai borvidék állítólag a különlegesen szép borászatok észvesztő Eldorádója, de a Napa-völgyi Raymond Winery talán közülük is kimagaslik. Nem a gazdagságát szeretnénk megmutatni, hanem az ott alkalmazott kreativitást. Íme, a hely és illatmintafala. //
Kapcsolódó cikkeink
Ízutazás az Auchanban: 13 nemzet konyhájával várják a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Magyar Bormarketing Ügynökség stratégiájában kiemelt hangsúlyt kap a külpiacok erősítése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia által komponált magyar bor nyert a világ egyik legrangosabb versenyén
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tic-Tac adagoló – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Univerzális vacsorakészítő, de quesadilla-sütőnek készült – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szupermenza a budai iskolákban: kevesebb pazarlás, több élmény az ebédszünetben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >