Kézműves Cukrászatért Alapítvány
Komoly személyi változások történtek idén a Kézműves Cukrászatért Alapítvány életében, Kemény Andrásné után Lusztigh Mária került az elnöki székbe. Az új elnök készséggel osztotta meg érzéseit és terveit kollégáival.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
Idén nagy változások történtek a Kézműves Cukrászatért Alapítványnál, megváltozott a kuratórium és a felügyelőbizottság összetétele, voltak, akik leköszöntek, helyettük új lelkes kollégák vették át a stafétabotot. A felügyelőbizottsági tisztségéről lemondott Pöhm-Végh Márta, és helyette Szentandrási-Szabó Emese folytatja a munkát. Pataki Ádám maradt továbbra is a felügyelőbizottság elnöke, és Mezővári József is folytatja a munkát mint felügyelőbizottsági tag. A kuratóriumi tagságáról lemondott Halász Zsuzsanna és Jagyutt Péter is, helyettük Balogh Nóra vállalta a tisztséget, és Kiss Zoltánnal, illetve Nándori Lászlóval látják majd el a kuratóriumi teendőket.
A legfontosabb azonban természetesen a kuratóriumi elnök személyében történt változás. Az Alapítvány az elmúlt 18 évben szinte teljesen összenőtt Kemény Andrásné Zsuzsa személyével. Vezetésével nagy sikereket ért el a szervezet, és rengeteg cukrász kollégát tanított regnálása ideje alatt. Hálával tartozunk áldozatos munkájáért, köszönjük szépen a sok fáradozását, amit az Alapítványért és a szakmánkért tett.
Zsuzsa meg is nevezte általa megfelelőnek ítélt utódját Lusztigh Mária személyében. Az Ipartestület elnöksége teljes egyetértésben és örömmel el is fogadta a jelölést, a közgyűlés pedig hivatalosan is megválasztotta őt.
Az új elnök így vall új feladatáról és az azzal kapcsolatos érzéseiről.
„Zsuzsi fantasztikus munkát végzett az elmúlt 18 évben, amiért mindannyian hálával tartozunk. Cukrászok százait tanította a szakma fortélyaira úgy, hogy ő is folyamatosan képezte magát. Ezt az utat szeretném én is folytatni, mert a tudásvágy és a tudás átadása az én filozófiám is.
Az ismeretlen feladatok inkább inspiráltak, mint lebénítottak, és a kihívások és lehetőségek mindig valami pozitív változást hoztak az életembe.
Büszkeséggel tölt el, hogy a Zsuzsi rám gondolt, és bízik bennem. Azon fogok dolgozni, hogy továbbvigyem azt a szellemiséget, amely meghatározó volt az elmúlt évtizedekben.
A legerősebb érzés bennem most a felelősségtudat, hogy az alapítvány sikeres legyen, követve az okiratban meghatározott küldetésünket és a céljaink megvalósítását.
A Cukrász Ipartestület tagságában egy csodás, inspiráló családot ismertem meg, akikhez az elmúlt években bármikor fordulhattam tanácsért, segítségért, vagy csak egy baráti beszélgetésért. De a legbüszkébb arra voltam, ha tőlem kért valaki segítséget.
Az Alapítvány eddigi képzési programját szeretném kibővíteni, hogy még több izgalmas és hasznos tudással gazdagodjanak a tanfolyamokra érkezők. Célom, hogy résztvevőink az eddig már megszokott magas színvonalú, gyakorlatorientált képzéseken vehessenek részt, amelyekkel tovább fejleszthetik cukrászati és kulináris készségeiket. Szeretnék olyan szakembereket meghívni előadónak, akik a saját szakterületükön kiválóak, valamint fiatal cukrászokat is, akik korukat meghazudtolva hatalmas alázattal, tehetséggel haladnak előre a szakmai pályájukon akár itthon, akár külföldön.
Megtartjuk a 2 napos (16 órás) képzéseket, de igény merült fel az 1 napos, rövidebb programokra is, melyeket szeretnék beépíteni. A megújulás jegyében új logót tervezünk, és egy új Facebook-oldalt is szeretnék készíteni, hogy még több emberhez eljuthasson a tanfolyamok híre. Továbbra is lehetőséget kapnak a szakoktatók, akik térítésmentesen vehetnek rész az egyes képzéseken, valamint a Szakma Kiváló Tanulója verseny döntős cukrász szakoktatói is támogatásban részesülnek a jövőben is.
Az Alapítvány átvétele egy komplex folyamat, amely során biztosítani kell a zökkenőmentes átmenetet és a folyamatos működést. A márciustól eddig eltelt időszak alatt sok adminisztrációs feladatot kellett elvégezni.
A rengeteg idei programunk után jövőre a mono- és a realisztikus desszertek, a fagylalt és parfé, a különleges táplálkozási igényeknek megfelelő torták, desszertek témája mellett a szállodai és éttermi cukrászoknak is szeretnék lehetőséget biztosítani az inspirálódásra. A tervek között szerepel a modern tányér- és pohárdesszert, illetve a mini uzsonnasütemények képzések is.” //
Kapcsolódó cikkeink
ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával küzd a brit Co-op 40 millió fontnyi vesztesége ellen
A brit Co-op szupermarketlánc mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz a tolvajok…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >