Kezdődik az iskolabüfé-fesztivál
Iskolabüfé-fesztivált indít szombaton az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a cél az, hogy az üzemeltetőknek és a vásárlóknak is segítsenek az egészséges étrend kialakításában – mondta az intézet élelmezési és táplálkozástudományi főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Cserháti Zoltán megjegyezte: iskolás korban alakulnak ki a későbbi fogyasztói szokások, és ebben jelentős szerepe van annak, mi érhető el a gyerekek számára otthon vagy az iskolában. Ezért is érhető el az OGYÉI honlapján a témával kapcsolatos ajánlás, mit forgalmazhatnak az iskolai büfék, mit nem.
Mint mondta, vannak olyan élelmiszerek, amelyek egyszerre egészségesek és vonzóak a fiatalok számára, a zöldségek és gyümölcsök mellett. Ide sorolta a tejtermékeket, valamint a teljes kiőrlésű pékárukat is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Vége a Balaton Soundnak Zamárdiban
Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a szeptember 24-i önkormányzati ülésen megerősítette,…
Tovább olvasom >Egészséges táplálkozás, fenntartható termelés
A Kék Fehér Szív egy olyan civil szervezet, amely összegyűjti…
Tovább olvasom >Koreai cégek is bemutatkoznak a 2024 MOKKOJI KOREA fesztiválon
Budapest lesz a házigazdája október 5-én és 6-án a 2024…
Tovább olvasom >További cikkeink
EuroCIS 2025: Komoly érdeklődés mutatkozik a kiskereskedelmi technológia szakvására iránt
Az Amazon és a TikTok nemrég egy olyan megállapodást kötött,…
Tovább olvasom >Önelfogadásról, önfelszabadításról és a hétköznapok ajándékáról – Együtt okosodtunk! (Business Days 2024 2. rész)
A Business Days pénteki napja az egész heti megfeszített figyelem…
Tovább olvasom >