Kezdődik az iskolabüfé-fesztivál

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 11. 21. 11:15

Iskolabüfé-fesztivált indít szombaton az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a cél az, hogy az üzemeltetőknek és a vásárlóknak is segítsenek az egészséges étrend kialakításában – mondta az intézet élelmezési és táplálkozástudományi főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Cserháti Zoltán megjegyezte: iskolás korban alakulnak ki a későbbi fogyasztói szokások, és ebben jelentős szerepe van annak, mi érhető el a gyerekek számára otthon vagy az iskolában. Ezért is érhető el az OGYÉI honlapján a témával kapcsolatos ajánlás, mit forgalmazhatnak az iskolai büfék, mit nem.
Mint mondta, vannak olyan élelmiszerek, amelyek egyszerre egészségesek és vonzóak a fiatalok számára, a zöldségek és gyümölcsök mellett. Ide sorolta a tejtermékeket, valamint a teljes kiőrlésű pékárukat is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink