Kezdődik az iskolabüfé-fesztivál
Iskolabüfé-fesztivált indít szombaton az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a cél az, hogy az üzemeltetőknek és a vásárlóknak is segítsenek az egészséges étrend kialakításában – mondta az intézet élelmezési és táplálkozástudományi főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Cserháti Zoltán megjegyezte: iskolás korban alakulnak ki a későbbi fogyasztói szokások, és ebben jelentős szerepe van annak, mi érhető el a gyerekek számára otthon vagy az iskolában. Ezért is érhető el az OGYÉI honlapján a témával kapcsolatos ajánlás, mit forgalmazhatnak az iskolai büfék, mit nem.
Mint mondta, vannak olyan élelmiszerek, amelyek egyszerre egészségesek és vonzóak a fiatalok számára, a zöldségek és gyümölcsök mellett. Ide sorolta a tejtermékeket, valamint a teljes kiőrlésű pékárukat is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Sziget fesztivál nemzetközi környezetvédelmi minősítést kapott
Nemzetközi környezetvédelmi, zöld minősítést kapott a Sziget fesztivál, amely a…
Tovább olvasom >Vége a Balaton Soundnak Zamárdiban
Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a szeptember 24-i önkormányzati ülésen megerősítette,…
Tovább olvasom >Egészséges táplálkozás, fenntartható termelés
A Kék Fehér Szív egy olyan civil szervezet, amely összegyűjti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >