Kevesebb állat került vágóhídra az első fél évben
Az idei év első felében szarvasmarhából 5,5 százalékkal, sertésből 6,5 százalékkal, baromfiból 12,8 százalékkal kevesebbet vágtak a magyarországi vágóhidak – derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) honlapján közzétett összefoglalóból.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/09/cows-gb4c62e019_1920-300x237.jpg)
Kevesebb hús fogyott júniusig (Fotó: Pixabay)
Június végéig idén 48,5 ezer szarvasmarha, 2,239 millió sertés, és 99,4 millió baromfi került vágóhídra Magyarországon. A baromfiféléken belül a csirke aránya 85 százalék. A libavágás majdnem 35 százalékkal, a kacsavágás majdnem 49 százalékkal esett vissza éves összevetésben. Súlyban számolva nagyobb mértékű a visszaesés. A levágott szarvasmarhák 25,1 ezer tonnás élősúlya 6,8 százalékos, 12,9 ezer tonnás hasított súlya 6,5 százalékos csökkenés éves összevetésben.
A levágott sertések élősúlya 266 ezer tonna, hasított súlya 214 ezer tonna volt, mindkettő 7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál – olvasható az AKI összefoglalójában.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Itt vannak az első eredmények: ennyivel alacsonyabb a hazai agrárium CO2 kibocsátása
Nemcsak globális és uniós szinten, hanem már a hazai termelőkre…
Tovább olvasom >Minden idénygyümölcs olcsóbb, mint tavaly ilyenkor volt
Az Agrárközgazdasági Intézet jelentése szerint az idénygyümölcsök olcsóbbak tavalyhoz képest,…
Tovább olvasom >AKI: olcsóbbak az idénygyümölcsök tavalyhoz képest
Olcsóbbak az idénygyümölcsök tavalyhoz képest, a zöldségek nagy része sem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >